Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: Gorm, Kallestad

Vi har inte material till alla elever

Jag jobbar som lärare på en skola i Trollhättan. Det råder just nu köp- och anställningsstopp i kommunen vilket drabbar skolan hårt.

Vi har inte material till alla elever och inte minst till de elever som kommer nya till en skola. Jag liksom mina kollegor upplever en otrolig frustration, ångest och press att försöka göra det bästa vi kan av situationen med de få medel vi har. Detta är en ohållbar situation eftersom skolan inte blir likvärdig för alla elever eller för skolans personal.

Jag skulle gärna se att Trollhättans politiker besöker skolan för att se hur lärare och övrig skolpersonal kämpar och går på knäna en vanlig dag, fem dagar i veckan, året om.

Förhoppningsvis kan ni då se och till och med uppleva det vi dagligen tampas med, och kanske inser hur svårt det är att bedriva någon slags undervisning utan skolmaterial, datorer eller tillräckligt med personal och resurser för de elever som behöver extra stöd.

Ni kanske inser att detta inte är en hållbar situation utan istället väljer att häva detta inköps- och anställningsstopp och ser att ni ställer till med en onödig arbetsbelastning för oss som jobbar i skolan

Pengar i all ära men spara inte pengar på vårt lands framtid som är det viktigaste vi har, något som ni inte visar då ni drar ner på skolan.

Politiker, ni borde ta ert förnuft till fånga och ta er en rejäl tankeställare och förstå vilka problem ni orsakar!

Förtvivlad lärare