Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Vegetariskt. Insändarskribenten utmanar icke-veganer till att prova på att äta veganskt lite oftare.

Vi måste utmana köttnormen

Fler och fler Trollhättebor har upptäckt varför det är klokt att gå över till en vegansk kost. Lidande och dödande av djur minskar och det är bättre för miljön och för hälsan.

Men bara för att vi vet varför det är bra att göra en sak betyder inte att vi vet hur vi ska göra det. Det är inte alltid så lätt att byta ut vanor som är livslånga.

Du kanske är osäker på om du kan hitta de där recepten och ingredienserna som gör måltiderna lika goda, näringsrika som du är van vid. Kanske du inte vet vad du ska svara kollegorna när de börjar prata om vikten av öppna landskap eller frågar var ska alla djuren ta vägen om vi stänger djurfabrikerna? Och hur ska jag göra om min partner tvunget ska fortsätta äta kött?

Det kan vara många frågor och en del hinder som kan träda fram när vi väljer att utmana köttnormen.

Därför utmanas nu alla icke-veganer till en veganutmaning där man testar på vegansk mat under 30 dagar i november månad.

Testa på en kost som är lika delikat som kärleksfull. Oavsett om du väljer att testa veganutmaningen eller gör det under andra former så är du varmt välkommen att hämta din mat från det rika växtriket!