Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Rök. All miljöförstöring sker lokalt, men effekterna av den är ofta gränslösa, skriver debattörerna. Bild: PONTUS LUNDAHL

Vill att miljön ska vara viktigare än särintressen

Miljöpartiet drivs av en stark solidaritet med människor, kommande generationer, djur och natur. All miljöförstöring sker lokalt, men effekterna av den är ofta gränslösa. Det kräver åtgärder på lokal, regional, nationell och internationell nivå. Miljöpartiet vill att miljön ska vara viktigare än särintressen och kortsiktiga ekonomiska kostnader. För vi inte en handlingskraftig miljöpolitik, så klarar vi ingen utav de andra utmaningarna.

Trollhättan har länge satsat på att sänka sina utsläpp, men nu behöver vi skruva upp tempot. Klimatet kan inte vänta. Nu vill vi höja ambitionerna för att minska stadens klimatpåverkan.

Det är därför Miljöpartiet de gröna i Trollhättan nu vill axla ansvaret och ledarskapet att bli Sveriges bästa miljökommun. En ledande roll i miljön innebär också att staden i framtiden kommer möta de stundande klimatförändringarna på ett säkert och konkurrenskraftigt sätt. Vi behöver ta tillvara på de effektiva klimat och miljösatsningar som görs runt om i landet och i världen.

Därför vill vi att staden prioriterar en klimat- och miljöomvärldsbevakning där goda idéer kan omsättas till konkreta handlingar. Det har visats sig allt tydligare att en framåtsträvande och målinriktad klimatpolitik leder till långsiktigt bra förutsättningar för människor och näringsliv.

Trollhättan ska ta vara på det driv och engagemang som finns hos invånarna, företagen och organisationerna för att så snabbt som möjligt bli fossilfri. De insatser staden gör för miljön gynnar invånarna på många sätt, bland annat ger det enorma möjligheter i form av bättre luft, mindre buller, bättre hälsa, trevligare stad och förutsättningar för moderna jobb. Vi ska därför arbeta för att införa en lokal klimatklivsfond som ska gynna det lokala klimatengagemanget och även möjliggöra för organisationer, verksamheter och företag att bli mer hållbara.

Esther O’Hara (MP)

Kandidat till kommunfullmäktige

Jens Jönsson (MP)

Kandidat till kommunfullmäktige