Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Liberalerna föreslår att skolan Kronan ska lämnas ut på entreprenad och drivas i privat regi. Bild: Andreas Olsson

Vill fortsätta debattera om Kronans framtid

Under senaste kommunfullmäktige verkade vänsterpartisten Fahime Nordborg på något sätt oroad över Liberalernas politik för Kronan. Men det man ska vara oroad över är ju de år efter år med väldigt dåliga resultat som de rödgrönas politik medfört för eleverna.

Den retoriska frågan från Fahime Nordborg var om det uppdrag som förvaltningen fått om att vända på varje sten och tänka i allehanda nya banor, inte stöds av Liberalerna. Men vårt svar är förstås att vi stöder det uppdraget.

Vad Fahime Nordborg nog egentligen var oroad över var om vi inte delar den tystnadskultur som majoriteten och delar av oppositionen vill skapa kring frågan. Den av Fahime Nordborg i TTELA påstådda överenskommelsen mellan den röda majoriteten och den del av oppositionen som utgör resterande allians, om att ingen politisk debatt ska föras kring Kronan, är odemokratisk och totalt kontraproduktiv, men kanske inte överraskande för att komma från vänsterpartiet och understött av socialdemokraterna.

Vi liberaler motsätter oss kraftfullt det försök till att lägga locket på som Fahime Nordborg ”uttrycker oro” för att vi inte ska följa. Vi kommer precis tvärtom aktivt fortsätta debattera Kronan, och lägga skarpa förslag. Låt oss därför slå fast för alla trollhättebor att Liberalerna föreslår att skolan Kronan av kommunen ska lämnas ut på entreprenad och drivas i privat regi. Tillsammans med en helt öppen politisk debatt om vårt förslag, liksom åtminstone alliansens tidigare förslag om att lägga ner skolan, ser vi som självklar för att eleverna ska få bästa möjliga förutsättningar och för att alla ska kunna ge idéer, och därmed ytterligare förbättra underlaget som förvaltningen ska lägga fram.

Vad vi liberaler är oroade för är Fahime Nordborgs skolpolitik och tystnadskultur, men Fahime Nordborg behöver inte vara oroad för liberalerna. Vi kommer fortsätta att helt öppet debattera hennes ansvarsområde.

Erik Steiner (L)