Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Jag vill ha en skatepark i Sjuntorp för dem som vill ska få hoppa med cykel/kickbike. Mina föräldrar vill inte köra mig till Trollhättan. Så en skatepark i Sjuntorp skulle vara roligt, uttrycker skribenten.

Vill ha skatepark i Sjuntorp

Jag är ett barn på 11 år. Jag tycker det är jättekul att cykla och åka skateboard och jag är inte ensam. Alla vi bor i Sjuntorp. Men i Sjuntorp så finns det ingen bra plats att göra dessa sakerna.

Jag undrar när ni ska ta tag i detta. I Trollhättan finns det en skatepark. Fast det är minst 1,5 mil till den. Men våra föräldrar vill inte köra oss. Det går inte att gå/cykla dit för då är vi trötta när vi kommer fram. För alla har inte busskort. Det går bara en buss i timmen och det är väldigt tråkigt och sitta och vänta på bussen.

Fast det kanske är ett alternativ för många barn som kanske rider och bor i Trollhättan och vill rida i Sjuntorp. Men i så fall måste ni fixa mer bussturer från Sjuntorp till Trollhättan. Vi barn behöver ut och ha kul och röra på oss istället för att sitta inne och spela Fortnite.

För det första ska barn få ha kul och ha en bra plats för att vara på fritiden. Vi i Sjuntorp har en simhall, fotbollsplan, gympahall, ridanläggning och en basketplan. Men vi har ingen plats för dom som är intresserade av till exempel BMX. För några år sen var den en liten BMX bana i Sjuntorp men till slut slutade alla åka BMX och startade med kickbike. Kickbike går inte att åka på en BMX-bana. För den var gjord av grus och jord och kickbike går inte att åka på grus eller jord.

För det andra så är det väldigt många som fortfarande åker kickbike. Fast det finns bara en massa platta asfaltsvägar och det är inte så kul. Det skakar mest. Men om vi får en betongpark med några hopp eller gupp så hade det varit jättekul. För typ om man inte har några vänner så kan man ju hitta några där. Jag har hittat många vänner i olika åldrar på olika skateparker.

För det tredje så kan vi bli bättre på skateboard. För alla kanske inte har råd med till exempel plastramper och då behöver vi inte betala då de kan cykla/åka kickbike dit. Jag tycker den ska vara för alla. För ingen ska vara utanför. Det kan bli ett bra ställe för familjen att umgås. För på skolan är det inget bra ställe att träffas. För dom bara förstör alla fönster och alla dörrar.

Men om vi får en skatepark och vara i så kommer alla vara där och minska skadorna. Där finns det inga fönster att förstöra och inga dörrar att skruva isär.

Skateboardnörden