Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bodil Resare: Att foga så det håller

Murbruket som fogar samman har långt större bärkraft än bruket av murar som skiljer oss åt. Och vad skräpytor beträffar må väl också det vara en definitionsfråga. Det den ene ser som skräp kan vara guld värt i någon annans ögon.

Det här är en text från TTELA Ledare. Ledarredaktionen är oberoende liberal.

Raderna ovan är en reflektion på två provokationer som rönt stor uppmärksamhet under veckan som gått/den gångna veckan. Avsändaren till den ena provokationen har i kraft av sitt ämbetes storlek fått avsevärt större spridning och genomslagskraft än den andra. Nationellt och internationellt. Trots det kan det vara värt att nämna dem i ett och samma andetag. Om inte annat för att det skakas på huvudet på liknande sätt åt dem båda. Från Mexico på andra sidan världshaven till samhällen och kommuner utanför Stor-Stockholms och storstädernas upptagningsområden. För lika lite som att avskärmas med en fysisk mur för mångmiljardbelopp, vill vi känna oss borträknade av en visionär dito.

Så medan den edsvurne presidenten reser en mur längs nationens gränser och ekonomen tillika estradören levererar en världsbild där områden utanför storstäder klassas som skräpytor slår andra ner sina bopålar och lyfter blicken mot horisonten där de känner sig hemma.

En fråga som ofta ställs till oss journalister är vad som driver oss. För egen del har det alltid handlat om viljan och vikten av att kunna göra skillnad, och tillfredsställelsen av att vara först med nyheterna. En drivkraft som också genomsyrar redaktionen på TTELA - att vara först med de lokala nyheterna och att fånga skeenden som har betydelse för dig som läsare av lokaltidningen.

Som chefredaktör och ansvarig utgivare är jag stolt över att företräda en redaktion som dagligen levererar nyheter av betydelse, en redaktion med förmåga att berätta på ett sätt som berör. En redaktion som går på djupet och inte väjer för de komplicerade frågorna och sammanhangen, men som också är snabbfotad och först på plats när det gäller.

Kan du också känna att vi på ett relevant sätt fogar samman det som händer och sätter det i ett lokalt perspektiv nära dig, är det guld värt.