Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Cecilia Frisk , publisher och ansvarig utgivare på TTELA Bild: Stefan Bennhage

Därför satsar TTELA stort på valet

Vilken spännande valspurt vi är mitt i! För att hjälpa dig att fatta ditt beslut har vi på TTELA sedan början av augusti publicerat flera granskningar av viktiga valfrågor – och fler är på gång.

Det här är en text från TTELA Ledare. Ledarredaktionen är oberoende liberal.

Det är reportrarna Annie Granzell och Joachim Flodin som genomfört granskningarna och som, tillsammans med videoreporter Jonas Myrholm, i ett helt nytt grepp gjort korta unika videoinslag – med hela 33 lokalpolitiker från Mellerud, Vänersborg, Lilla Edet och Trollhättan. Kolla på inslagen ”Politiker mot väggen” och övriga valbevakningen på ttela.se!

LÄS MER: Helt nytt grepp – så ställs politikerna mot väggen

I somras under stadsfestivalen Aqua Blå i Vänersborg ordnade TTELA en uppskattad valdebatt där alla nio partier i kommunfullmäktige deltog. Nu på tisdag (28 augusti) är det dags för politikerna i Trollhättan att svara på dina viktigaste valfrågor.

Vi håller till i Kulturbaren på Folkets Hus och startar med mingel för föranmälda prenumeranter 18.00 och drar igång debatten 19.00. Några frågor som kommer att debatteras är såklart skola, integration och bostadssituationen. Företrädare för alla lokala partier deltar.

Varför satsar då vi på TTELA så stort på valbevakningen? Jo, för att det i en tid av fler falska nyheter och mer desinformation är viktigare än någonsin med objektiva och oberoende bevakningar och granskningar. Det är viktigare än någonsin att du som väljare är källkritisk och väljer nyhetsflöden som är trovärdiga och som du kan lita på.

När Henrik Ekengren Oscarsson, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet och inriktad mot valforskning, nyligen intervjuades av vår reporter Johanna Lundberg sa han:

– Politisk propaganda har alltid förekommit. Skillnaden nu är att informationsflödet är så stort och vi måste själva ta större ansvar för att granska informationen vi tar till oss.

Han menar också att politiker – och vi journalister – har ett stort ansvar i frågan.

– I den politiska debatten är det viktigt att aktörerna tar ansvar och beskriver verkligheten på ett sätt som bygger på sans och balans, och inte försöker vinna poänger på enkla lösningar och kortsiktighet.

Som ansvarig utgivare för TTELA är jag trygg med att du som läsare kan lita på att vi publicerar sanna och trovärdiga nyheter och granskningar. Vår proffsiga redaktion står upp för en objektiv och oberoende bevakning!

Om du inte komma till debatten på tisdag kan du mejla dina frågor till [email protected] Du kan också titta på vår livesändning på ttela.se 19.00.

LÄS MER: TTELA:s valkompass guidar dig inför valet

LÄS MER: Trollhättan – Sveriges mest segregerade stad