Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bodil Resare: En del av en god vana

Magnolian blommar och parkens rika mängd av grönskande träd fjärmar ljuden från mångmiljonstaden. Trots tidig timme är det ont om utrymme på de gräsbeklädda ytorna och en del av oss söker oss i stället till de asfalterade gångstigarna.

Det här är en text från TTELA Ledare. Ledarredaktionen är oberoende liberal.

Ett ben sträcks ut. En hand höjs. Rörelserna är lika mjuka som distinkta. De följer ett mönster av nedärvd tradition och mångtusenårig vana.

Med mina västerländska ögon ter sig den här samlingen av människor mer naturlig och lättare att ansluta sig till än att göra som den ensamma kvinna som på tåget genom provinsen Shaanxi ställer sig upp i gången och under en halvtimme gör några enkla meditativa rörelser. Men det är vid första anblicken. När jag sedan vandrar genom tågvagnarna som tar oss mot Xian stöter jag i takt med resans gång på alltfler som gör detsamma. Väl tillbaka vid min plats har jag fallit in i mönstret. Anammat idén, och i takt med att mönstret upprepar sig, skaffat mig en ny vana.

Vanan införlivades i det dagliga och blev en del av mitt beteende, men i takt med att vardagen återgick till det normala bleknade också intrycken av Kinaresan.

En vana som däremot ter sig fortsatt stark är vår sammantagna mediekonsumtion. När Kantar Sifo Orvesto Konsument sammanfattar 2016 står det till exempel klart att vi i genomsnitt ägnar åtskilliga timmar av dagen till att titta på tv och rörlig bild (78 respektive 76 timmar) och att sociala medier är ett påtagligt inslag i vår vardag. När det gäller lokala nyheter visar det sig glädjande nog att en klar majoritet föredrar lokala nyheter när de läser en morgontidning. (78,9 procent)

Avslutningsvis vill jag tacka er läsare för synpunkter och åsikter om innehållet i tidningen. En slutsats jag drar är att vårt mål att vara nyhetsledande när det gäller lokala nyheter och händelser är det som får flest applåder och att våra fördjupningar kring aktuella fenomen uppskattas väldigt mycket.

Följ oss också gärna via sociala medier och håll dig uppdaterad om de senaste händelserna genom att ladda ner vår app och regelbundet besöka vår nyhetssajt. Där är också rörlig bild en del av den dagliga nyhetsförmedlingen.