Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Jiyan Behrozy, ledarskribent på TTELA Bild: Stefan Bennhage
Jiyan Behrozy, ledarskribent på TTELA Bild: Stefan Bennhage

Jiyan Behrozy: Här finns en trollbindande atmosfär

Det har varit ett par tuffa veckor för Trollhättan, först bilbränderna i början på september och sedan pensionärerna som utsattes för elakheter men som ändå fick ett bra avslut på det hela. Men väl på plats får jag en härlig känsla av invånare som inte ger upp i första taget, och en stad som återhämtar sig snabbt efter varje fall.

Det här är en text från TTELA Ledare. Ledarredaktionen är oberoende liberal.

Ännu har jag inte hunnit se mig omkring tillräckligt mycket för att göra en korrekt eller sanningsenlig bedömning av hur det egentligen står till med allt. Visserligen har alla platser sina svagheter och skavanker men sedan finns också den där känslan som är viktig att ge uttryck för när man kommer till en ny plats. Min känsla är än så länge god, och jämför man med Uddevalla kan man stå ut här ett bra tag. Här verkar människor ha högt i tak, ett sinne för humor och glädje. Det är alltid trivsamt att komma till en plats där det inte ser ut som att döden är och knackar på dörren i varje steg man tar. För de som kan läsa mellan raderna: ni förstår nog precis vad jag menar när jag sitter här och tar mig friheten att jämföra. Det sägs att man inte ska jämföra saker eller sig själv med annat eller andra. Men ärligt talat så vill jag slå hål på det uttrycket för det stämmer inte.

Man uppskattar vad man har, vem man är och vart man är på väg när man jämför. Jämför bara Trollhättan med Kabul, såsom Kabul är i nuläget det vill säga. Då förstår du nog varför det är bra att jämföra ibland. Då blir man plötsligt tacksam, ödmjuk och glad över att man är där man är och inte mitt i tumult och elände, om man alltså inte är där för ett uppdrag. Eller, jämför dig själv med Trump och hans senaste beslut om att låta Turkiet operera i Syrien och bomba kurderna i landet. Jag kan nog tänka mig att du är mycket godare än så. Visst ska man jämföra ibland, jag tror att det är bra för hälsan, så länge det inte är orimligheter man sitter och jämför med, som till exempel skönhetsideal som är osunda eller långt ifrån verkligheten av vad som är friskt.

Det jag egentligen vill komma fram till är att jag tycker att det finns potential för staden att bli mycket bättre än vad det är. Men jag tror att man behöver väcka en och annan sovande björn här för att det ska ske, och fortsätta ge uppmuntrande klappar på axeln på de som har svåra uppdrag eller ofta jobbar ensamma, eller känner hopplöshet men verkligen vill skapa förändring. Jag tror att Trollhättan skulle lyckas väldigt bra med det om man samlade goda krafter, helst igår och såg till att det blir fullkomligt livligt i staden av förändringar, varenda en av er är viktig här och nu, oavsett vad det är ni vill förändra till det bättre.

Under helgen har jag fått ett par fina läsarmejl och av människor som engagerat läser, ställer frågor och är nyfikna. Jag tror att ni är många och därför så skulle jag vilja veta vad du vill se en förändring på i din stad, vad du skulle behöva för att den förändringen ska hända, och hur många du vill ha till din hjälp. Jag ser mycket fram emot att ta del av dina synpunkter och vad du vill belysa. Tveka inte på att skriva till mig!