Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bodil Resare: Läsning till nytta och glädje

TTELA agerar i en omvärld av konkurrens från olika håll, och vår främsta och absolut viktigaste uppgift är att vara nyhetsledande i vårt bevakningsområde. Att vara först med de lokala nyheterna och skildra händelser som berör dig som prenumerant och läsare. Att gå på djupet i ämnen som är relevanta och till nytta och glädje. Att möta de intressanta och aktuella personerna, och att ge det mesta av det bästa också inom sport, nöje och kultur.

Det här är en text från TTELA Ledare. Ledarredaktionen är oberoende liberal.

Våren gör sitt intåg och försommaren står för dörren. En årstidsväxling som inte bara betyder att vi går mot ljusare tider utan också att vi ömsar skinn för att vara bättre rustade när solvarma dygn infaller på rad och kan träs som smultron på ett strå. Vårbruket ska hinnas med, bokstavligt eller bildligt talat, i denna hektiska men också glädjande tid.

I rollen som chefredaktör och ansvarig utgivare är jag stolt över att företräda en redaktion som dagligen levererar nyheter av betydelse, en redaktion med förmåga att berätta på ett sätt som berör. En redaktion som går på djupet och inte väjer för de komplicerade frågorna och sammanhangen, men som också är snabbfotad och först på plats när det gäller.

En fråga som ofta ställs till oss journalister är vad som driver oss. För egen del har det alltid handlat om viljan och vikten av att kunna göra skillnad, men naturligtvis också drivkraften och tillfredsställelsen av att vara först med nyheterna. Och det är en drivkraft som genomsyrar TTELA, att vara först med de lokala nyheterna och att fånga skeenden som har betydelse för dig som läsare och prenumerant av lokaltidningen.

Som redaktion står vi enad kring en saklig och opartisk rapportering. Sanna, riktiga nyheter med relevans. TTELA kompromissar inte när det gäller journalistikens kärnuppdrag. Vi är källkritiska, redovisar fakta och är kritiskt granskande.

Vårt mål är att vara nyhetsledande och att belysa aktuella händelser på ett sätt som berör och engagerar dig som prenumerant och läsare. Vi ska granska makten, och vi vill också genom reportage och fördjupningar bidra till en ökad förståelse för mer komplicerade sammanhang.