Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Andreas Olsson
Bild: Andreas Olsson

Ahmed Al-Hadad: Livet utan fotboll

Jag har alltid frågat mig själv hur mitt liv skulle se ut utan fotboll. Nu behöver jag inte fundera på den frågan längre, då det blivit min verklighet.

TTELA Ledare är oberoende liberal. Fristående gästkrönikörer representerar däremot ett bredare spektrum i debatten.

Coronaviruset har kanske inte träffat mig fysiskt ännu, men den har verkligen träffat mig psykiskt. Från att kolla på fotboll varje dag, till att inte kunna kolla på fotboll alls gör verkligen ont.

Varje gång jag vaknar hoppas jag att jag varit med om en mardröm men sedan öppnar jag mina ögon och inser att det är verklighet. Jag kollar på mobilen och ser flera notiser om nya coronafall.

För varje fall som sker så känns det som avståndet till fotbollen blir längre och längre. Har man tagit fotbollen för givet innan? Ja, helt klart. När jag väl får uppleva fotbollen på plats i Malmö igen och få hoppa med 4000 andra på Norra så kommer jag att uppskatta och njuta av varje sekund. Det är dock långt bort just nu och inget jag själv kan styra över.

LÄS MER: Fotbollstränaren som vill skriva om samhällsfrågor

Så vad gör jag på dagarna nu för tiden? Precis som de flesta så försöker jag hålla mig hemma och hitta på saker. Jag har alltid gillat det spanska språket och min största dröm är att jag en vacker dag kan träna ett fotbollslag i Spanien, så jag har laddat ner en app där jag börjat plugga spanska och det går väldigt bra.

Att gå och älta att fotbollen inte finns på samma sätt som förr hjälper inte, snarare tvärtom. Jag har därför bestämt mig att skriva ut mina känslor och sedan släppa det och fortsätta göra något av nuet. Att tänka positivt när världen ser ut så här är inte lätt, men ett måste för att överleva och inte gå in i väggen.

LÄS MER: På andra sidan älven

Jag kan nu spendera mer tid med nära och kära, vilket inte varit en självklarhet. Den här tiden har fått mig och inse att livet inte kretsar runt fotbollen även om det har varit och är mitt sätt att leva. Jag har fått upp blicken för annat och lagt tid på saker jag tidigare inte kunnat.

Självklart sitter jag framför tv:n och kollar på Netflix på kvällarna, men min tid om dagarna går främst åt att lära mig andra språk, laga mat och faktiskt planera framtiden. Jag försöker vara positiv och undvika mina känslor för fotbollen, som ligger och skaver någonstans i hjärtat och hjärnan.