Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bodil Resare.

Bodil Resare: Relevant och nära journalistik

Gemensamt för de av er läsare som på ett eller annat sätt har hört av er med synpunkter på tidningen, eller som stannat till på stan för att diskutera innehållet, är att ni bryr er om den lokala journalistiken.

Det här är en text från TTELA Ledare. Ledarredaktionen är oberoende liberal.

Oavsett om det är ris eller ros, så vill ni ha vår närvaro, och det är naturligtvis något som gör oss både stolta och glada.

Det är ett förtroende vi strävar efter att leva upp till, att på ett relevant sätt vara en del av er vardag. Att visa att TTELA tar lokaltidningens uppdrag på allvar och är en plattform där människor med vitt skilda åsikter och intressen kan ta del av varandras världar. Vi vill vara en del av händelseförloppet, och genom våra granskningar och fördjupningar förklara mer komplexa sammanhang.

Lokaltidningens roll och villkor har varit och är fortfarande tuff. På TTELA har vi som en del av Stampen Local Media bokstavligt talat kämpat för vår överlevnad, och lyckats med det. Nu gäller det att vända den nedåtgående trend som har funnits i mediebranschen i stort och som också har drabbat oss. Utöver er, våra trogna prenumeranter och läsare, så behöver vi också nya prenumeranter. Men lokal journalistik kostar, och därför arbetar vi just nu med nya betalningsmodeller.

Under veckan som gått har vi granskat akutsjukvården, från larmoperatörens roll till vård och behandling. Bristen på personal är akut och en av orsakerna till långa väntetider. Misstag och fel begås, men det görs också stora insatser för att trots personalbrist upprätthålla en god och säker vård.

TTELA:s mål är att vara nyhetsledande och att belysa aktuella händelser på ett sätt som berör och engagerar dig som läsare. Vi ska granska makten, och vi vill också genom reportage och fördjupningar bidra till en ökad förståelse för mer komplicerade sammanhang.

Tveka inte att höra av dig till mig om du har synpunkter på innehållet i tidningen, om det är något du saknar eller vill ha mer eller mindre av.

Trevlig helg!