Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Stefan Bennhage

Tillåter TTELA anställda som dyrkar “Gud”?

Svar på ledare: "Tillåter MP dyrkande av aliens?", 31/ 8.
REPLIK. TTELA “avslöjade” (hade googlat en stund) i tidningen att jag har en annorlunda tro, och tror på den högst “suspekta” hypotesen att gudar och änglar i historien egentligen kan ha varit besökare från en annan civilisation. Det skulle säkert gå att hitta politiker som är anhängare av diverse andra religioner och filosofier också.

Det här är en text från TTELA Ledare. Ledarredaktionen är oberoende liberal.

LÄS MER: Tillåter MP dyrkande av aliens?

Det finns till och med helt parti som är grundat på religiösa värderingar. Men ska KD diskvalificeras bara för att de har en värdegrund baserat på Bibeln? Ska det vara okej att vara muslim eller inte? Det finns trots allt en hel del otäcka uppmaningar och skrivningar i Koranen om man läser den bokstavligt, och som inte är förenliga med en modern demokrati.

Hur kan det vara diskvalificerande att som politiker tänka sig att det är troligt att det finns andra civilisationer i universum? Ett universum där bara vår egen galax innehåller hundratals miljarder andra solar/stjärnor. Ett universum där vi i dag vet att vår jord och vårt solsystem inte är så unikt, som man tidigare trott.

Vad ska ytterligare vara diskvalificerande? Tro på tarotkort, astrologi eller tro på reinkarnation? Vilka idéer får man tänka och inte tänka?

LÄS MER: Mp-topp vill klona människor

Det måste få vara okej att som politiker ha en “annorlunda” tro eller att få tänka tankar som ligger utanför normen. Naturligtvis är det en helt annan sak när det går från ord till handling, det vill säga om det finns anti-demokratiska eller rent rasistiska aspekter i ett partiprogram. Eller genom att ett parti eller en organisations anhängare använder hot och våld för att påverka och driva sin agenda.

TTELA har också helt missat att nämna de grundläggande värderingarna som finns i den raeliska filosofin. Några som kan nämnas är: – icke-våld och - humanitärism: En idé om en politik som varken är kommunism eller kapitalism, utan snarare ett samhälle där kärlek, samarbete och humanitära värden kommer först. Detta lyfts fram mer än “geniokrati”, vilket TTELA hängt upp sig på.

PS. Varför kallar jag mig “"Visionär aktivist"? Det är en liten blinkning till Gustav Fridolin, som på en kongress var kritisk till alla aktivister inom MP och hävdade att det behövs fler politiker och färre aktivister. Jag tycker att både och behövs och tycker att MP som parti ska vara stolta över att locka till sig riktiga aktivister, idealister och visionärer.

PPS. På uppmaning av rikskansliet så lämnar jag alla mina uppdrag i Miljöpartiet.

Kenny Stolpe

LÄS MER: Valutfrågning av Kenny Stolpe (MP)

LÄS MER: MP-topp utesluts ur partiet