Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Återstarten av Saab-produktionen nu bara några veckor borta och upp emot 100 personer kan komma att anställas.

100 kan behöva nyanställas

Nevs fortsätter rekrytera i snabb takt. Närmaste månaderna kan det handla om upp mot 100 nyanställningar.Samtidigt är återstarten av Saab-produktionen nu bara några veckor borta på Stallbacka.

– Vi säger inget exakt datum, mer än att planen är att det ska ske innan årsskiftet, säger Nevs presschef Mikael Östlund, om när produktionen av Saabs 9-3-modell ska dra igång igen i bilfabriken.

Nevs har redan i dag bemanning för att dra igång produktionen i liten skala. Det som däremot fortfarande saknas är färdiga avtal med samtliga företag som ska leverera delar till de nya Saab-bilarna.
– Det är inte mycket som återstår, men vi vill veta att vi har allt på plats innan vi startar så att vi inte riskerar att behöva stoppa produktionen sen, säger Östlund.

När vi sedan kliver in i 2014 är företagets förhoppning att gradvis öka produktionstakten. Det är skälet till att Nevs nu har en liten rekryteringsoffensiv och söker 27 bilbyggare och ett antal ytterligare funktioner.

Totalt kan det handla om upp mot 100 personer som behöver rekryteras i närtid, varav merparten lär vara bilbyggare.
– Det är hur rekryteringsbehovet kan se ut inför början av nästa år, säger Östlund, och tillägger att det på längre sikt förhoppningsvis handlar om ännu fler nyanställningar.

Nevs, som har nyanställt kontinuerligt efter sommaren, har i dag 363 anställda. Till detta ska läggas 200 heltidskonsulter som är inne på företaget.
– Totalt är det alltså närmare 600 personer som nu går till Nevs för att jobba, konstaterar Mikael Östlund.