Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den 100 personer starka orkestern repade under måndagskvällen under ledning av Ulf Wadenbrandt. På fredag blir det konsert i Vänersborg. Bild: Christopher Söderström

100 musiker och en dirigent ger konsert

På fredag intas Huvudnäs­skolans aula i Vänersborg av 100 musiker från fyra orkestrar, anförda av dirigenten Ulf Wadenbrandt. – Det här kommer att bli fantastiskt, säger han om det stora samarbetet.

Ulf Wadenbrandt är en synnerligen rutinerad herre, van att handskas med projekt modell större.

Han leder bland annat Vänersborgs Stadsmusikkår och numera även Uddevallas dito.

Det blev snack om ett samarbete för konserter, vilket även kom att involvera Munkedals Blåsorkester och Stenungsunds Musikkår.

Ett faktum som innebär att 100 musiker tar plats i Huvudnässkolans aula på fredag för en gratiskonsert.

– Det är stor spridning åldersmässigt på musikerna och programmet har stor bredd med musik från olika genrer, säger Ulf Wadenbrandt.

Han nämner bland annat ”Cartoon classics” med musik från den tecknades filmens världs, Huey Lewis and the News-dängan ”Hip to be square”, ”Drottningholmsmusiken” och ”Bohus bataljon”.

– Vi kommer också att göra ett riktigt häftigt Queenmedley, ”God save the Queen”, med ett antal hits.

Orkestrarna har inledningsvis repat på varsina håll, i måndags strålade de samman för att fintrimma maskineriet inför helgen.

– Riktigt häftigt att göra det här tillsammans, både socialt och musikaliskt. För mig gäller det att se till att alla lyfter sig och gör sitt bästa.

På söndag ges samma konsert i Munkedals sporthall och till våren kommer den stora ensemblen även att besöka Uddevalla och Stenungsund.