Adus avstängning ger AIK stora bekymmer

Med två poängs försprång till Norrköping har AIK avgörandet i egna händer i den sista omgången på söndag. Men efter att Enoch Kofi Adu stängts av i ytterligare en match är frågan: Har laget ens några innermittfältare tillgängliga till guldavgörandet?

ANNONS
|

Adu var avstängd i 0–0-matchen mot Sundsvall efter det röda kort han drog på sig mot Östersund och på måndagen förlängde Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd avstängningen över ytterligare en omgång, skriver TV4:s Fotbollskanalen.

Det under säsongen så framgångsrika innermittfältet har nu i princip slagits i spillror. Kristoffer Olsson missar också matchen då spelmotorn drog på sig ett gult kort mot Sundsvall och är avstängd.

Dessutom klev Sebastian Larsson av i halvtid med en skada på höger ben, och Panajotis Dimitriadis är också ett frågetecken efter att ha linkat av i slutet av matchen.

- En vecka är lång tid, vi får hoppas på det bästa, sade Larsson efter matchen.

ANNONS

"Ska inte vara bitter"

Kristoffer Olsson är inte nöjd med sin avstängning.

- Jag reagerade på ett domslut och får gult. Det kan jag köpa på ett sätt men det är mer sjukt att man blir avstängd på tre varningar på 29 matcher. Men jag ska inte stå här och vara bitter, säger Kristoffer Olsson.

Med två avstängda och två frågetecken på innermittfältet finns det fog för oro. Olsson är däremot lugn.

- Det är så det är. Det gäller för andra att göra det lika bra, jag är inte orolig för det. Jag är mer orolig för mig själv att jag ska klara av nervositeten på läktaren.

Mot Sundsvall hade AIK ett massivt övertag och kunde ha avgjort matchen – och guldstriden – vid ett flertal tillfällen. Målen uteblev men det finns saker att ta med sig.

- Vi klarar att skapa många chanser och får ett spel som vi inte har haft i de senaste matcherna. Det tycker jag är positivt. Sedan är det klart att det ska komma in några nya spelare, men det ser bra ut, säger Olsson.

ANNONS

AIK-spelarna har ledigt fram till tisdagen då förberedelserna inför söndagens bortamatch mot Kalmar börjar. Under dagarna fram till avgörandet gäller det för spelarna att ladda om men även påminna sig själva om att de är i förarsätet.

- Det är 15 lag som vill vara i den positionen som vi är i. Vi leder tabellen med två poäng och att ta guld i Kalmar kommer att smaka på samma sätt, säger Henok Goitom.

"Kunde ha varit värre"

AIK:s lagkapten pratar även om vikten av att stå enade och se den uteblivna guldfesten mot Sundsvall som ett hinder på vägen. Vid vinst mot Kalmar är guldet AIK:s. Dessutom har man tio plusmål på Norrköping, vilket innebär att oavgjort med största sannolikhet också är ett guldresultat.

Goitom tror att SM-bucklan hamnar i Solna.

- Ja det tror jag, speciellt som läget ser ut. Jag menar, det kunde ha varit värre. Det är bara att påminna sig själv. Hade vi inte vunnit mot Östersund eller inte spelat lika mot Malmö hade läget varit helt annorlunda. Man är hellre etta än tvåa just nu, säger han.

ANNONS
TT
ANNONS