Åkningen utmaningen för Lindström

Skyttet har blivit bättre. Men resultaten har inte hängt med i samma takt för Fredrik Lindström.

ANNONS
|

Fredrik Lindström tog VM-brons både 2012 och 2013. Men de senaste vintrarna har inte varit lika framgångsrika och till OS i Pyeongchang kommer skidskytteveteranen – det är hans tredje OS – med lite mer blygsamma resultat i ryggen. Åtminstone individuellt, i stafetten har det ju till och med blivit en seger i vinter.

- Jag kommer att behöva vara på mitt bästa. Jag har ju inte tagit någon pallplats i år, så jag behöver ju höja mig lite till. Men jag tycker att jag har fått positiva besked här under veckan, säger Lindström inför söndagens sprint.

ANNONS

Tuffare motstånd

Det är framförallt i skidåkningen som det krävs en liten förbättring, konstaterar svensken.

- Jag skjuter ju bättre nu än vad jag gjorde då. Men i åkningen, där har det blivit tajtare. Då blir det så att det alltid är någon annan som har det där lilla extra, säger han.

- På så sätt tycker jag att det har blivit lite tuffare, så även om jag skjuter bättre är det inte säkert att resultaten hänger med.

Att det finns en eller ett par snabba åkare är inget nytt. Herrarnas skidskytte i vinter har dominerats av fransmannen Martin Fourcade och norrmannen Johannes Thingnes Bø. Bekymret för Lindström, resultatmässigt, är att det inte längre räcker lika långt att vara nästan lika bra som toppskiktet.

"Några giganter"

- Om jag var en minut efter för några år sedan, då kanske jag hade den tionde åktiden eller så. Nu har man den tjugonde eller något sådant. Det är där som det har hänt någonting tycker jag, säger Fredrik Lindström.

ANNONS

- Det finns några giganter, men bakom dem har det blivit många fler namn.

Men lyckligtvis, fortsätter svensken, är det inga stora förbättringar som krävs. Med lite bättre åkning och stabilt skytte, gärna redan i söndagens sprint, kan allt hända.

- Det handlar inte om jättemycket. Men ett bra skytte och en lite högre nivå i åkningen, då är man i alla fall i den där gruppen som kan. Får jag till en riktigt bra dag, då kan det ske, säger han.

Lindström får sällskap av Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson och Peppe Femling i sprinttävlingen.

Pyeongchang, TT:s utsände
ANNONS