Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Anna Jarnald, VRF, och hennes Hilton tog förra helgen en placering i svår klass.

Anna och Hilton visade fin form

I Lidköping har det arrangerats nationell dressyr i dagarna tre. En av de tävlande, och en framgångsrik sådan, var Anna Jarnald som tävlande för Vänersborgs RF.

Under förra fredagens tävlingar debuterade hon med Hilton i Intermediare 1B. Det är det första programmet på svårighetsskalan som innehåller piaff, passage och bytesserier i varje språng. Debuten gav 61 procent och Anna var väldigt tillfreds med resultatet.

Då Anna inte startade i några klasser under lördagen, passade hon på att åka till Danmark, där Andreas Helgstrand hade öppet hus med bland annat hingstvisning. Det var just hos Helgstrand som Anna arbetade under fjolåret.

Besöket i Danmark denna tävlingsfria dag, gav god inspiration för söndagens start i Intermediare 1. En väldigt fin ritt gav 66 procent för ekipaget, vilket också räckte till fjärdeplaceringen i klassen.

– Det här var nog den bästa känsla jag någonsin haft inne på en bana och jag är jättenöjd med hela helgen och ser framemot nästa tävling, som är nationell i Hammarö i månadsskiftet, berättade Anna Jarnald efter hennes och Hiltons första placering i svår klass.