Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Anna Jarnald, TRFK, vann meetingpriset när LERK anordnade dressyrtävling i helgen. Här rider Anna på Jestis Acteur.

Anna vann guldcupen

I helgen var det premiär för tredagars dressyr på hög nivå hos Lilla Edets Ridklubb. Klubben arrangerade Summer Dressage Festival för andra året och flertalet av ryttarna i närområdet passade på att tävla och det reds hem en mängd lokala rosetter.

Tävlingen höll regional status och klasserna var från lätt B:1 till St:Georges vilket lockade ett stort antal deltagare.

Man kunde se ritter av skiftande kvalitet med allt från unga och oerfarna till välmeriterade ekipage, då det bjöds på stor variation ­­
i klasserna. Hela 350 starter avverkades i de 12 klasserna för ett tiotal olika domare.

– Vi har försökt att få in domare lite längre ifrån för att ryttarna ska få nya fräscha ögon på sig i bedömningen av ritterna. Det har varit mycket uppskattat, berättar tävlingsledaren Anna Stewart.

I tävlingen ingick också två olika cuper, en i de lätta klasserna, Silvercupen, och en i de medelsvåra klasserna, Guldcupen, där det delades ut fina meetingpriser.

– Vi är jätteglada över att ha fått så fina sponsorpriser att dela ut. Det har varit ett mycket lyckat arrangemang och vi har fått höra mycket positivt från de tävlande, kommenterar Anna Stewart.

Bästa hemmaplacering gick till Angelica Ström/Primero Kee som vann lätt B:2-klassen medan Rebecca Konradsson/Up to Date van der Noordheuvel, placerade sig sjua i lätt B:1. I lätt B:3 stod Cecilia Brunius/Gretzky, TSR, för det lokala inslaget i prislistan då de kom fyra.

I de medelsvåra klasserna gick flera rosetter till lokala ekipage. Manda Olsson/Country Star KLT, NÄRK, placerade sig tvåa i medelsvår C:2, medan hemmaekipaget Marie Törnquist/Concorde tog hand om sjundeplatsen i samma klass.

I medelsvår B:4 red Emelie Andersson, TFRK, in på sjunde plats med Goliat.

I medelsvår B:2 placerade sig Anna Jarnald, TFRK, sjua med Jestis Acteur som är i fin form. Ekipaget placerade sig också fyra i lördagens huvudklass, medelsvår A:1 inför tre domare. Klassen vanns av hennes tränare Stefan Jansson från Kungsbacka. I söndagens huvudklass, St:George, red Anna både Jestis Acteur och Hilton som båda hamnade precis utanför placering. Här segrade Jonas Petersson från Vartofta. Placeringarna med Jestis Acteur gav Anna vinsten i guldcupen.

– Det är roligt att LERK satsar på en större dressyrtävling, det behövs i området. Att jag vann meetingpriset var en oväntad men trevlig överraskning, det blev en extra bonus. Åke gick fint, allra bäst var han i medelsvår A-klassen där vi kom fyra, kommenterar Anna.