Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Peter Andersson, Johan Bergman och Eva Jonasson är tre instruktörer som inspirerar medlemmarna att nå sina mål.

Arena Älvhögsborgs Träning & Hälsa fyller 20 år

I september har det gått hela 20 år sedan Arena Älvhögsborg invigde friskvårdsanläggningen som då hette Plus. Sedan dess har många Trollhättebor och träningstrender passerat genom lokalerna. Jonas Enhult och Peter Andersson både minns tillbaka och blickar framåt.

– Jag minns hur stort och spännande det var inför invigningen 1999. Vi hade ambitionen att bli den ledande friskvårdsanläggningen i regionen och redan innan vi öppnade hade många Trollhättebor bestämt sig för att bli medlemmar, berättar Jonas Enhult, försäljnings- och marknadsansvarig på Arena Älvhögsborg.

Peter Andersson, gymansvarig på Arena Älvhögsborgs Träning & Hälsa.
Peter Andersson, gymansvarig på Arena Älvhögsborgs Träning & Hälsa.

Peter Andersson, gymansvarig på Träning & Hälsa, var även han med vid starten. Han berättar att sättet att träna under åren rört sig mer och mer från styrketräning eller motionerande i maskiner till en mer funktionellt anpassad träning med målsättningen att förutom styrka även förbättra stabilitet, balans, koordination och explosivitet.

– Vi var till exempel bland de första i Sverige med att utbilda oss i kettlebell och att implementera det som gruppträningsform. I dag har vi även en av landets största anläggningar för kinesis, berättar Peter Andersson stolt.

"Vill hjälpa privatpersoner och företag"

Han ser också att allt fler Trollhättebor är beredda att investera i helheten. Förr räckte det med ett gymkort, nu betalar folk för att få personlig hjälp, struktur, tester och kostrådgivning.

– Vi vill hjälpa privatpersoner, föreningar och företag att utveckla en bra hälsa. Jag tror det är det som varit vår styrka, att vi hela tiden försökt att ligga i framkant med utveckling, kontinuitet, uthållighet och kompetens, säger Peter Andersson och Jonas Enhult fyller i:

– Träning är inte bara en trend längre, i dag är det en livsstil. I ett samhälle som för många innebär mindre rörelse i vardagen blir det allt viktigare att hitta det någon annanstans. Och här fyller gymmen en viktig funktion inom folkhälsa.

Ligger i framkant gällande utveckling

Även när det gäller den tekniska utvecklingen har Arena Älvhögsborg varit på tårna. Jonas Enhult ler när han minns det första bokningssystemet för gruppträningspassen.

Rosmarie Lindberg är en av Arena Älvhögsborgs alla duktiga instruktörer.
Rosmarie Lindberg är en av Arena Älvhögsborgs alla duktiga instruktörer.

– Alla ringde samma dag som passet skulle vara. Man kan säga att bokningsappen underlättat. Vi utvecklar hela tiden vårt utbud, utrustning och arbetssätt för att inspirera och motivera våra medlemmar att hålla i sin träning, säger han.

"Många saker på gång"

De tydligaste bevisen på att det gått bra för Arena Älvhögsborgs Träning & Hälsa är att friskvårdsanläggningen under de senaste åren vuxit sig större. 2015 etablerade man sig även på Innovatumområdet och så sent som i fjol invigdes en helt ny CrossFit-anläggning.

Jonas Enhult, försäljnings- och marknadsansvarig på Arena Älvhögsborg.
Jonas Enhult, försäljnings- och marknadsansvarig på Arena Älvhögsborg.

– Och vi har många saker på gång som kommer att fortsätta påverka Trollhättans hälsa positivt, säger Jonas Enhult och fortsätter:

– Man får inte glömma glädjen, hjärtat och känslan i träningen. Det är viktigt att balansera upp digitala hjälpmedel med arbetssätt där man får personlig hjälp av vår duktiga personal. Det har genom åren blivit en familjär känsla mellan våra medlemmar och "Borgen" som är svår att beskriva.

Dags för 20-årsfirande

Den 2-7 september kommer Arena Älvhögsborg fira Träning & Hälsas 20 första år med fest, invigning av ny träningsyta (performance), föreläsningar, kampanjer, inspirationskvällar och mycket mer.

– Det ser vi verkligen fram emot, avslutar Jonas Enhult.

Läs mer om firandet här!