Det är ett under att ingen olycka skett än på Dalbobron

Trots att det finns skyltar som visar maxhastighet på 30 kilometer i båda riktningar så struntar de allra flesta i detta, menar signaturen.

ANNONS

Jag och många med mig, både vuxna, ungdomar och barn, går eller cyklar över Dalbobron i Vänersborg varje dag och upplever rädslan av att bli påkörda. Trots att det finns skyltar som visar maxhastighet på 30 kilometer i båda riktningar så struntar de allra flesta i detta. Det gäller både privata bilister och yrkestrafik. Eller har Västtrafik, taxibolag, företagsbilar och tung trafik dispens?

Det enda som skiljer oss som cyklar och går åt är några små reflexer som är fastklistrade i marken där bron fälls upp. Dessutom sitter många förare med blicken ner på mobilen de håller i ena handen. Det är ett under att ingen olycka skett.

ANNONS

Varför gör inte polisen något? Efter en kontroll skulle väldigt många bli av med körkortet med den hastighet som många har.

Arbetet på bron ska ju pågå ett bra tag till så snälla, var rädda om oss och om varandra, respektera 30-skylten, det tar kanske en extra minut för er att köra över bron om ni håller tillåten hastighet. Hoppas på förståelse tack!

Åsa

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS