Antar ni utmaningen för en bättre hälsa?

Jag tycker att den svenska befolkningen ska bli bättre på att ta hand om sin kropp och hälsa för att kunna leva ett långt och välmående liv, menar signaturen.

ANNONS
|

Jag har börjat bli stressad och orolig över alla härliga människor som har drabbats av fysisk ohälsa och folksjukdomar. Jag tycker att den svenska befolkningen ska bli bättre på att ta hand om sin kropp och hälsa för att kunna leva ett långt och välmående liv, så jag har förberett mig för att kunna hjälpa er som verkligen behöver en förändring.

Fysisk ohälsa drabbas av att man sover otillräckligt eller äter ohälsosam mat, som är pizza, hamburgare och annan fet mat. Man får också fysisk ohälsa när man dricker alkohol, röker cigaretter och tar droger för det är sånt som påverkar hälsan negativt.

ANNONS

För att kunna få en god hälsa och bli välmående så ska kroppen må bra, till exempel om man äter hälsosamt mat eller om man tränar så finns det också träningsmat för kroppen. Exempel på hälsosam mat är sallader, fisk, vegetariskt och grönsaker. Det finns mängder av andra nyttiga maträtter också som du kan laga om du inte tycker om dessa maträtter.

Annat förslag på att få en god hälsa kan vara om man tränar och då kan det vara bra att ha en bra motion. Hur får man bra motion? Att få en bra motion så ska man träna sin balans genom att stå på ett ben en stund varje dag och motionsgymnastik. Fast om man inte gillar det så finns ett bra alternativ som är dans.

Om du vill gymma fast du skäms över din vikt så finns det ett alternativ, att träna hemma genom att kolla på videos om hur man kan bygga på muskler eller så kan du köpa vikter och då blir det som att du har ett eget gym hemma istället.

Om man inte börjar att göra en förändring så kommer konsekvensen att ske med förtida död, folksjukdom, cancer, hjärtinfarkt, diabetes och massa annat som man verkligen inte vill ha.

ANNONS

Att äta ohälsosam mat kan resultera i sjukdom. De vanligaste folksjukdomarna är hjärt- och kärlsjukdomar. Symtom som man kan få från hjärt- och kärlsjukdomar är att man får ont i bröstet, svårt att andas, rädsla, ångest och hjärtklappning.

Om du verkligen vill förändras till det bästa så tycker jag att du ska ta tag i utmaningen och verkligen börjar att skapa en god hälsa och trygg kropp.

Elias B årskurs 8

Fridaskolan i Vänersborg

ANNONS