Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Pontus Lundahl/TT

Är emot all form av mobbning - det måste tas på allvar

De tycker att det är en vinklad artikel med fokus på vissa saker som inte ger en helhetsbild av skolan, menar signaturen.

ANNONS
|

Artikeln om Sjuntorpsskolan gör mina barnbarn ledsna. En går i årskurs 6 och en i årskurs 9. De tycker att det är en vinklad artikel med fokus på vissa saker som inte ger en helhetsbild av skolan. Reportern var till exempel aldrig i korridoren som tillhör åttor och nior. Där är det lugnt säger de.

Jag är emot all form av mobbning och hoppas att problemen som finns blir tagna på allvar. Sjuntorp behöver en fritidsgård med öppettider fler dagar.

Skolan behöver också ett uppehållsrum så att eleverna har någonstans att ta vägen. Kanske återinföra skolvärdar i uppehållsrummet som fanns på min tid. Det var en person som var jätteviktig för många elever. Nu trängs de i korridorer vilket vi vuxna aldrig skulle acceptera på våra arbetsplatser.

ANNONS

Det finns inte sittplatser tillräckligt så elever får sitta på golvet. Det är alldeles för trångt. Sist men inte minst måste alla föräldrar prata med sina barn om varför man går i skolan. De elever med exempelvis NPF-diagnoser måste få den hjälp och de resurser dessa behöver. Det blir en samhällsvinst om de får stöd så tidigt som möjligt.

Förhoppningsvis kan skolan bli en skola som alla elever och lärare kan vara stolta över. Alla måste hjälpa till, föräldrar, elever och skola.

Mormor

Svar direkt:

Det är skönt att höra att de trivs på skolan och att allt fungerar som det ska. Så är det tack och lov för de flesta elever på de flesta skolor. TTELA ska självklart förmedla positiva berättelser, vilket vi gör varje dag. Men en tidning har också en annan uppgift: Att granska brister, att lyfta fram människor som drabbas av dem och att sätta ljuset på varför de har uppstått.

Det är det vi har haft som ambition under vår granskning av Sjuntorpsskolan. I den har vi använt oss av en rad olika källor, både muntliga och skriftliga, något som gör att vi känner oss väldigt trygga med våra publiceringar. Tack för att du läst och du är hjärtligt välkommen att komma med tips kring skolan framöver, om såväl positiva som negativa händelser.

ANNONS

Daniel Gustafsson

Reporter

LÄS MER:Skolan har ett ansvar men kan inte lösa alla problem

ANNONS