Flyg, flygplats, flygplan, Malöga, Trollhättan/Vänersborgs flygplats
Vi har ju alla noterat att lokalpolitiker från alla håll plötsligt hyllar vår egen flyglinje mellan Trollhättan och Bromma, menar signaturen. Bild: Stefan Bennhage

Är Fyrstadsflyget så kul att inga negativa effekter finns?

Vi har ju alla noterat att lokalpolitiker från alla håll plötsligt hyllar vår egen flyglinje mellan Trollhättan och Bromma, menar signaturen.

ANNONS
|

Jag skrev nyligen en insändare där jag efterfrågade våra politiska partiers inställning till Fyrstadsflyget. Vi har ju alla noterat att lokalpolitiker från alla håll plötsligt hyllar vår egen flyglinje mellan Trollhättan och Bromma. Flygbolagets lokala förankring tycks vara viktigare än de utsläpp som flygplanen genererar.

Är klimathotet något som bara rör andra delar av landet – och världen? Har vi en frizon här? Varför kan inte våra politiker öppet redovisa vad ni tycker om flyg kontra tåg? Är Fyrstadsflyget så kul och bra att vi måste bortse från de negativa effekterna för klimatet, just i det här fallet? Och varför inte redovisa hur mycket av våra skattepengar ni satsar på flygplatsen Malöga varje år?

ANNONS

Just när min insändare var publicerad berättade TTELA att politikerna beslutat sig för att satsa ännu mer pengar för att hålla igång flyget. Över två miljoner ytterligare ska satsas, för att marknadsföra Fyrstadsflyget i Stockholm (Av detta skulle Trollhättan tydligen skjuta till hälften!).

Formellt sett är det flygplatsen Malöga som ska marknadsföras i Stockholm, men vi vet ju alla att det bara handlar om att hålla flygbolaget Västflyg under armarna. Eller finns det några andra flygbolag som flyger på Trollhättan som också behöver marknadsföras i Stockholm? Att beslutet formuleras som det gör beror på att kommunerna inte har rätt att stötta enskilda bolag, men förtjusningen över det lokala flygbolaget är så stor att man väljer det här sättet att stötta verksamheten (Är det ens tillåtet?).

Inte någon enda politiker har svarat på min förra insändare, men Jag hoppas fortfarande på svar från er. Eller är det här så känsligt att ni inte ens vill kommentera vad ni håller på med? Då finns det kanske anledning att fundera på om inte mångmiljonsatsningen på det lokala flyget ska avbrytas.

Vore också bra med en öppen redovisning av hur miljonerna till extra marknadsföring av Fyrstads Flygplats används – och vilka effekter det ger. Detta handlar ju både om synen på vårt klimat – och om ekonomi. Tänk så mycket ni skulle kunna göra inom den kommunala verksamheten för de pengarna!

ANNONS

Var tog omdömet vägen?

ANNONS