förskola
Varför har då inte förskolans bemanning ökat nu när ”vi” har fått mödrar att jobba 100 procent och dagis har blivit förskola? menar signaturen ”Kämpar för barnens rätt till en trygg förskola”. Bild: Anton Storm

Arbetande föräldrar bör använda förskolan enligt reglerna

Dessa inlägg provocerar. Och varför gör de det? Jo för att förskolans bemanning är lika låg som på 80-talet. Jag skulle till och med vilja påstå att den är lägre, menar signaturen ”Kämpar för barnens rätt till en trygg förskola”.

ANNONS

Replik på ”Barn bör kunna vara på förskola oavsett vad föräldrar gör under tiden”.

Om man är anställd i förskolan provocerar dessa inlägg. Och varför gör de det? Jo för att förskolans bemanning är lika låg som på 80-talet. Jag skulle till och med vilja påstå att den är lägre då det var många framförallt mödrar som gick ned i arbetstid som gjorde att barngruppernas närvaro var lägre.

Varför har då inte förskolans bemanning ökat nu när ”vi” har fått mödrar att jobba 100 procent och dagis har blivit förskola? Ja för mig är det glasklart att bemanningen behöver vara högre för att vi ska klara vårt uppdrag. Och när vi nu inte gör det behöver vi verkligen att arbetande föräldrar använder förskolan enligt reglerna.

ANNONS

Kämpar för barnens rätt till en trygg förskola

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS