Att leda är att ta ansvar!

Vad jag kritiserar är din och övrigas bristande förmåga att rakryggat stå upp för och konsekvent ta ansvar, menar debattören.

ANNONS

Replik på ”(S) gör allt de kan för att förminska och svartmåla oss”.

Nej Peter Eriksson, vi behöver inte anstränga oss för att förminska din sida, det gör ni så bra själva. Vad jag kritiserar är din och övrigas bristande förmåga att rakryggat stå upp för och konsekvent ta ansvar. Att sitta i förarsätet innebär just detta – att ta ansvar.

När du själv och övriga ledamöter från ”din sida” sitter och tar beslut i Trollhättans stadshus AB och/eller i Kraftstadens fastigheter AB så gäller detta fullt ut. Som bolagsstyrelseledamot har du och övriga att vid varje tillfälle tillvarata bolagets intresse. Detta är inte något som man bara kan lämna i farstun när man åker till kommunfullmäktige.

ANNONS

Du föreslår via kommunstyrelsen att ”kommunfullmäktige beslutar att genomföra projektering och byggnation” av centralköket. Detta gör du utan att förvissa dig om att projektet är finansierat. Detta kan jag inte beteckna annat än bedrövligt.

Från Kraftstadens styrelses sida konstaterade vi att finansieringen inte är klar. Därför yrkade jag på ett tillägg till fullmäktige - att Kraftstaden garanteras finansiering för projekt. Trots att moderbolaget på fredagen konstaterat att finansiering saknades kunde du inte släppa igenom yrkandet. Men det ju klart att det hade varit en förlust för ”den auktoritära ledaren”.

Ett annat sätt att vända på steken för den osäkre är att använda sig av vad som populärt kallas ”whataboutism”. Du verkar gilla den tekniken. Att jag har en styrelseledamot som på ett otrevligt ifrågasatt ledningen för bolaget sedan flera år är ett problem i och för sig, men inget som jag har för avsikt att avhandla i tidningen.

Vad gäller prislappen på renoveringen av centralköket däremot så vill jag påminna dig om att du hela tiden som frågan hanterats i kommunen har kunnat följa densamma och ta ansvar. Den har varit uppe i kommunstyrelsen flera gånger och i lokalstyrgruppen där du ingår. Att ett omtag ledde till att tjänstemännen i kommunstyrelsens förvaltning, tillsammans med Kraftstadens personal lyckades få ner prislappen är naturligtvis glädjande. Ditt insinuation att jag och mina socialdemokratiska kompisar skulle vara störda av att prislappen gick ner med 13,5 miljoner kronor gör att jag måste fråga mig – vem är det som är störd?

ANNONS

Tyvärr är det nog så att Trollhättan är på väg att få ett auktoritärt styre!

Stenåke Kjell (S)

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS