Genrebild RUT-avdrag. Städmaterial på svenska sedlar.
Väljer du vägen framåt och att aldrig stå stilla ska det alltid finnas en belöning att sträva efter, menar David Jansson. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Avskaffa kultur och fritidsförvaltningar eller påhitt som Film i Väst

Vill du som låginkomsttagare ha det bättre? Bra – skaffa ett andra jobb, utbilda dig vidare, använd varje minut av din fritid för att bli bättre! menar David Jansson.

ANNONS
|

Replik på ”Ska lågavlönade enkla jobb utföras av ”sämre människor”?

Girighetens lovsång? Jag kräver snarare rättvisa för alla framgångsrika individer som medvetet valt att prestera hårt och levererar varje dag.

Min poäng ligger i att de som strävar ska få mer och inte bestraffas på det sätt som sker idag. Det måste bli större skillnader i lönekuvertet och ett tydligt klassamhälle. Självklart behöver samhället alla nivåer, men det kan inte vara så att en person som startar ett bolag med allt ansvar som det innebär eller för en som arbetar som direktör ska straffbeskattas på det sätt som görs idag, det måste finnas starka incitament att vilja arbeta hårt och få maximalt output.

ANNONS

Samhället i stort måste även prioritera om vart välfärdens resurser ska gå. Det behövs riktigt höga löner inom kärnverksamheter som skolan, sjukvården och polisen och samtidigt kan vi avskaffa kultur och fritidsförvaltningar eller påhitt som exempelvis Film i Väst.

Vill du som låginkomsttagare ha det bättre? Bra – skaffa ett andra jobb, utbilda dig vidare, använd varje minut av din fritid för att bli bättre! Väljer du vägen framåt och att aldrig stå stilla ska det alltid finnas en belöning att sträva efter!

David Jansson

ANNONS