Babbelgubbar på bibblan

Det är verkligen otroligt störande att höra dem babbla när man försöker läsa tidningen, menar signaturen.

ANNONS
|

Över hela världen finns en gemensam nämnare – det ska vara tyst på bibliotek! Tyvärr gäller inte det Trollhättans bibliotek. Där babblar gubbar högt och ljudligt, oftast i flera timmar dagligen. Babbelgubbarna förstår inte att de stör. Andra babbelgubbar bryr sig inte om att de stör.

Det är verkligen otroligt störande att höra dem babbla när man försöker läsa tidningen, tidskrifter, böcker eller sitta vid datorn. Personalen verkar inte bry sig. Så vad bör då ledningen göra för att få bort bibblobabblet. Svaret är enkelt. Gör som i Vänersborg!

PS. Vänersborg bibliotek hade problem med snåla gubbar som inte ville sitta på fik utan envisades att samlas dagligen på bibblan för prat som störde hördes överallt. Nya bibblan tog helt enkelt bort alla stolar och fåtöljer som stod ihop. De spreds ut för att stå isär en och en, här och där. Nu är det tyst!

ANNONS

Om nu Trollhättan envetet måste ha gubbars bibblobabbel så kan de med fördel flyttas till barnavdelningen så vi kan läsa ifred. Ska det vara så svårt att få tyst på stadens bibliotek?

Tyst bibliotek?

Svar direkt:

Tack för dina synpunkter. Biblioteken i Trollhättan erbjuder en rad möjligheter till upplevelser i form av läsning, studieplatser och aktiviteter för barn och vuxna.

I biblioteket finns olika platser där en del är tystare och andra mer livliga och vår förhoppning är att våra besökare ska kunna hitta den plats som passar för besökets syfte.

Ta gärna kontakt med personalen om det uppstår problem så försöker vi lösa situationen på bästa sätt.

Annelie Johannisson

Områdeschef Bibliotek, Trollhättans stad

ANNONS