Barnen tar mer än de orkar äta upp - och maten slängs

Lågstadie- och mellanstadieelever har tidigare lunchrast än högstadieelever som kommer lite senare till matsalen och då är maten nästan slut, menar signaturen.

ANNONS

Replik på TTELA-artikel ”Slut på skolmat - elever ska ha fått gå hem hungriga”.

Enligt min erfarenhet som jobbat på några skolor i Trollhättan är problemet inte nytt alls. Lågstadie- och mellanstadieelever har tidigare lunchrast än högstadieelever som kommer lite senare till matsalen och då är maten nästan slut. Jag upplevde det också fast jag betalade för pedagogisk lunch. Jag tror att problemet är när barn själva tar mat, tar de mer än de orkar äta upp och då slängs det mycket mat som är kvar på tallriken.

Jag tycker att skolan måste göra något åt problemet bland annat genom att personalen i matsalen ska lägga mat på tallrikarna och på det här sättet kan personalen ha kontroll över matförtäring och då minskar matsvinnet.

ANNONS

Ibland tycker barn inte om vissa maträtter och då äter de inte något och kommer hem hungriga. Det hände tidigare med mina barn i skolan.

För mig låter det konstigt att barn går hem hungriga och samtidigt slängs så mycket mat.

KF

LÄS MER:Ge våra barn den bästa maten!

LÄS MER:Så mycket lägger din kommun på skolmat

LÄS MER:Dags att alltid servera växtbaserad skolmat i Trollhättan

LÄS MER:Var tacksam för gratis skolmat

LÄS MER:Barnen äter mer skolmat då maten hemma inte räcker till

LÄS MER:Vänersborg satsar minst på skolmaten – trots ansträngd situation

LÄS MER:Varför kan vi elever inte bli serverade mat vi gillar?

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS