Vad får du som har röstat på Sverigedemokraterna? undrar insändarskribenten.
Vad får du som har röstat på Sverigedemokraterna? undrar insändarskribenten. Bild: Stefan Bennhage

Behövs Sverigedemokraterna i Trollhättan?

Ja, de behövs som röstboskap till det nya styret i Trollhättan. Hur ska de annars få igenom sin politik? menar signaturen.

ANNONS

Replik på ”Lägg förslag som vi Sverigedemokrater kan rösta på!”.

Vad får du som har röstat på Sverigedemokraterna? Frågan är i högsta grad relevant och speciellt nu efter Monica Tenbergs (Sverigedemokraterna) insändare. Sverigedemokraterna har numera tio mandat i fullmäktige, de är tredje största partiet, mandatperioden har precis börjat och redan känner sig Sverigedemokraterna tvingade att skriva en insändare och vädja till andra partier ”Lägg förslag som vi kan rösta på”. Har de redan slut på sina idéer och visioner? Projektet är ju förstås redan dödfött. Förslagen ska vara i god sverigedemokratisk anda och vara bäst för Trollhätteborna. Det sprack direkt. Det går ju liksom inte att förena dessa två krav.

ANNONS

Monica Tenberg avslutar sitt inlägg med att hon ”ser med spänning framåt på ett Trollhättan som ska bli bra igen” Vad har Sverigedemokraterna tänkt sig att syssla med under de kommande åren? Ingenting?

Jag tycker att Sverigedemokraterna ska fundera över följande: Trollhättan har under 106 år styrts av Socialdemokraterna (tillsammans med V och MP under perioder). När under dessa 106 år anser Monica Tenberg att Trollhättan var bra? Ordet igen betyder ju åter, ånyo, ännu en gång. Jag kan förstå att en använder uttrycket inom rikspolitiken. Då går det ju att härleda ordet ”igen” till en period när till exempel någon eller några av de borgerliga partierna styrde. Det kan ju faktiskt vara så att en anser att just under den perioden var Sverige ett osedvanligt bra land. Men att använda uttrycket om Trollhättan där samma parti i stort sett har styrt i 106 år, känns nästan lite enfaldigt.

Den nya frågan lyder därför: Behövs Sverigedemokraterna i Trollhättan? Enda jakande svaret som jag kan komma på är: Ja, de behövs som röstboskap till det nya styret i Trollhättan. Hur ska de annars få igenom sin politik?

Corvus Corax

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS