Smältande isar på Grönland. Arkivbild.
Smältande isar på Grönland. Arkivbild. Bild: Keith Virgo

Beklagar att demokrati inte är NO-lärarens intresse

Att ge våra barn klimatångest ska inte ingå i kursplanen. Att vårda vårt klot är en helt annan sak och det vill vi alla göra, menar debattörerna.

ANNONS

Replik på ”Att ni ens fått röster och är med och styr är bortom sans”.

Vi från Sverigedemokraterna i Trollhättan tackar för NO lärarens intresse för våra inlägg i tidningen. Det vi däremot vill beklaga är att demokrati inte verkar vara det som ligger i denna lärares intresse, eftersom andra åsikter än skribentens inte borde äga tillträde till vår stads fullmäktigeförsamling. Vi är dock glada över att demokratin fortfarande står över begränsande åsikter.

Vi har försökt att nyansera klimatdiskussionen och vi vill att alla sidor av en sak ska kunna belysas på ett sätt att alla åsikter och fakta ska komma fram vilket vi inte tycker att den offentliga debatten för fram så att rätt beslut ska kunna tas. Det är viktigt eftersom allt vi gör kostar pengar och det finns så oerhört mycket som dessa pengar ska räcka till. Ett exempel skulle kunna vara bra lön till ”bra” lärare eller kanske bara att våra gamla slipper kyld mat.

ANNONS

När vi beräknat utsläppet som skribenten ondgör över har vi utgått från information hämtade från SCB, Folkhälsomyndigheten, kommundata och sedan med vår enligt NO lärarens åsikt om våra bristfälliga kunskaper sammanställt.

Som No-läraren säkert känner till så är molvikten för co2 44,1 gram vilket då ger cirka 1,98 gram/liter. En människa andas ut cirka 20 liter/min vid stillasittande arbete som innehåller fyra procent co2. Om vi inte räknar fel så blir detta cirka 833 kilo/år. Trollhättan har cirka 60,000 invånare vilket då gör i det närmaste 50,000 co2 ton/år.

I Trollhättan kör vi i snitt 630 mil/ år och fordon vilket vi har cirka 28,500 av. I snitt släpper en personbil ut 141gram/kilometer av co2. Lite enklare att räkna att detta blir lite drygt 25,000 ton/år.

Om detta enligt dagens matematik inte är dubbelt så ber vi om ursäkt, annars kanske vi kan ge lite cred till dåtidens lärare också och i fortsättningen hoppas på att våra elever idag får saklig kunskap och information. Att ge våra barn klimatångest ska inte ingå i kursplanen. Att vårda vårt klot är en helt annan sak och det vill vi alla göra men det gäller att göra rätt saker.

Hoppas att No-läraren också informerar att vi under förtid haft ett antal gånger med mycket högre co2 värden och temperaturer än idag, och att co2 är en livsviktig gas för att vi ska kunna ställa mat på bordet. Det tiofalt högre co2 värden som funnits har gjort att vi idag har skog och växter vilket gjort det möjligt att bo och verka i vårt land.

ANNONS

Men vilken nivå som är optimalt vad gäller temperatur och co2 bör vi nog fundera på.

Lasse Henriksen,

Sverigedemokraterna Trollhättan

Tony Brandtberg

Sverigedemokraterna Trollhättan

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS