svenska deckare
Det var så fruktansvärt tråkiga böcker som man skulle diskutera i bokcirkeln, menar signaturen Lässugen. Bild: JONAS EKSTRÖMER / TT

Biblioteket borde locka med ”fulkultur” för att få vuxna att läsa

Bokcirkel på Lilla Edets bibliotek för oss som vill vara en del av gemenskap samt vill läsa något roligt! menar signaturen Lässugen.

ANNONS
|

Jag var nära på att gå med i en bokcirkel för vuxna som Lilla Edets bibliotek höll i för något år sedan. Men jag gick inte på en enda träff trots att jag gärna hade velat vara med i en bokcirkel. Varför gick jag inte dit? Jo, det var så fruktansvärt tråkiga böcker som man skulle diskutera. Bland dessa böcker var bland annat ”Vattnets sötma” av Nathan Harris?

Det finns säkert många som gillar sådana böcker, men jag och många andra somnar av dem. Varför kan inte biblioteket göra en bokcirkel för oss som intresseras av att läsa böcker som anses vara mer av ”kiosklitteratur”, ”fulkultur” eller ”booktokböcker”?

ANNONS

En vuxen individ som vill försöka att läsa mer kommer inte att vilja läsa en torftig och ”litterär” bok, utan något mer lättillgänglig.

Varför inte ha en bokcirkel för vuxna där man läser deckare, feelgood och sliskig romance? Varför inte anordna en bokklubb där man läser böcker av Colleen Hoover, Ali Hazelwood, Camilla Thelander Eng, Jenny Fagerlund, Julia Quinn, Anna Alemo, Lucy Diamond, Christoffer Holst, Sofia Fritz, Nora Roberts, Kristina Appelqvist eller Sophie Kinsella.

Jag hoppas att Lilla Edets bibliotek ser till att anordna en mer lättillgänglig bokcirkel för oss som vill försöka att läsa. Och som vill vara en del av gemenskap samt vill läsa något roligt!

Lässugen

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS