Sverigekursen bidragsfusk
Det som ska ingå är bland annat jämställdhet, rättsstatens principer, yttrandefrihet och barns rättigheter. Så långt är allt gott och väl, menar signaturen.

Borde inte alla i Sverige genomgå Sverigekursen?

Nu har vår integrationsminister, Johan Pehrson sagt att nyanlända och asylsökande måste klara av "Sverigekursen" för att ta del av bidrag, menar signaturen.

ANNONS

Det borde väl vara så att rättsstatens principer inbegriper skattefusk, falska reseavdrag och så vidare, menar signaturen Leif Karlstorpsvägen suraste gubbe.

Nu har vår integrationsminister, Johan Pehrson sagt att nyanlända och asylsökande måste klara av "Sverigekursen" för att ta del av bidrag. Det som ska ingå är bland annat jämställdhet, rättsstatens principer, yttrandefrihet och barns rättigheter. Så långt är allt gott och väl.

Men borde inte alla andra i konungariket Sverige också genomgå det provet med tanke på alla bidrag som delas ut (barnbidrag, hyresbidrag, rut och rot exempelvis). Tänk på alla som missbrukar barns rättigheter. Det borde väl vara så att rättsstatens principer inbegriper skattefusk, falska reseavdrag och så vidare.

ANNONS

Listan kan göras hur lång som helst när de gäller dessa principer. Bara så ni vet!

Leif Karlstorpsvägens suraste gubbe

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS