Sverigekursen bidragsfusk
Det som ska ingå är bland annat jämställdhet, rättsstatens principer, yttrandefrihet och barns rättigheter. Så långt är allt gott och väl, menar signaturen.

Borde inte alla i Sverige genomgå Sverigekursen?

Nu har vår integrationsminister, Johan Pehrson sagt att nyanlända och asylsökande måste klara av "Sverigekursen" för att ta del av bidrag, menar signaturen.

ANNONS
|

Det borde väl vara så att rättsstatens principer inbegriper skattefusk, falska reseavdrag och så vidare, menar signaturen Leif Karlstorpsvägen suraste gubbe.

Nu har vår integrationsminister, Johan Pehrson sagt att nyanlända och asylsökande måste klara av "Sverigekursen" för att ta del av bidrag. Det som ska ingå är bland annat jämställdhet, rättsstatens principer, yttrandefrihet och barns rättigheter. Så långt är allt gott och väl.

Men borde inte alla andra i konungariket Sverige också genomgå det provet med tanke på alla bidrag som delas ut (barnbidrag, hyresbidrag, rut och rot exempelvis). Tänk på alla som missbrukar barns rättigheter. Det borde väl vara så att rättsstatens principer inbegriper skattefusk, falska reseavdrag och så vidare.

ANNONS

Listan kan göras hur lång som helst när de gäller dessa principer. Bara så ni vet!

Leif Karlstorpsvägens suraste gubbe

ANNONS