nedskräpning
Ideella föräldrar startade ”Mulleskola” för alla små barn som fick lära sig att avfall från utflykt, såsom burkar, papper, plast och ej uppäten mat skulle tas med hem igen och inte kastas i skogen! menar signaturen. Bild: Naina Helén Jåma/TT

Då fick våra barn lära sig att inte skräpa ner i naturen

Jag promenerar i naturvårdsområdet nästan varje dag och blir bestört. Ölburkar, papper, plast finns i drivor intill stigarna, menar signaturen Tack för ordet.

ANNONS
|

Vi som fortfarande bor i Torsereds villaområde i Trollhättan som byggdes på 1950 - 1970-talet och flyttade in på 1970 - 80 talet i ett köpt begagnat hus, där våra barn fick växa upp i ett fantastiskt fint område med skogen (naturvårdsområdet) och brukad åkermark alldeles i närheten. Ideella föräldrar startade ”Mulleskola” för alla små barn som fick lära sig att avfall från utflykt, såsom burkar, papper, plast och ej uppäten mat skulle tas med hem igen och inte kastas i skogen!

Trollhättans S-stadsplanerare tillsammans med V och även MP av alla partier har de senast 5 - 10 åren förstört idyllen när Hälltorpsområdet planerades. All åkermark skulle bebyggas först med enfamiljsvillor, sedan med bostadsrätter och hyresrätter. Den senast kvarstående obebyggda åkermarken bebyggdes med bostadsrätter och hyresrätter alldeles i närheten av naturvårdsområdet och är en katastrof ur miljösynpunkt?

ANNONS

Jag promenerar i naturvårdsområdet nästan varje dag och blir bestört. Ölburkar, papper, plast finns i drivor intill stigarna. Vill föräldrar till ungdomar att äldre boende i det gamla villaområdet ska plocka upp efter deras tonåringars nedskräpning i skogen? Vi som plockar upp efter dessa ungdomar har nu tröttnat på detta. Det skulle vara klädsamt om ungdomarna lär sig vad som gäller. Efter att ölet/läsken är urdruckna, emballage inklusive påse från McDonalds samt chokladen i chokladkakorna är uppäten ska emballage plus påse och papper inte kastas i skogen utan tas med hem till familjens sopsorteringskärl eller hur?

Förslag till åtgärder:

1) Bland många nyinflyttade finns säkert naturintresserade föräldralediga pappor och mammor som kunde vara ”Mulle” och ha en ”Mulleskola” någon timma i veckan. De lär barnen vad som gäller för en trivsam miljö vid sitt boende, familjen, naturen och i skogen, för sina grannar, alla närboende och skogsområdet.

2) Krav på kommunen ska vara att snarast sätta ut skyltar i terrängen där det står exempelvis: ”Skräpa inte ner i naturen, Håll Sverige Rent. Överträdelse beivras”!

3) Vi vill ha tillbaka idyllen i skogen, det enda kvarstående område som finns kvar nu, när all åkermark är bebyggd.

Tack för ordet

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS