VGR sjukvård
Hamnar de på "fel" lasarett kan de inte få hjälp akut utan hänvisas till det andra lasarettet, menar signaturen Trött på VGR. Bild: Jari Välitalo

Dags att avsluta VGR som motarbetar vården

Näl och Uddevalla fungerade bra innan de skulle delas upp med olika vård på de olika lasaretten, menar signaturen Trött på VGR.

ANNONS
|

Se hur de söndertrasade de två stora lasaretten blivit som fungerade så bra, (Näl och Uddevalla) då de skulle delas upp med olika vård på de olika lasaretten. Vad har blivit bra med det? Bara sämre saker, folk vet inte vart de ska åka om de åker in akut till ett av lasaretten.

Hamnar de på "fel" lasarett kan de inte få hjälp akut utan hänvisas till det andra lasarettet. Då blir det längre tid tills de får hjälp med det akuta, kanske hinner de inte få den hjälp de behöver innan de når fram till det andra lasarettet. Dessa neddragningar som görs på Näl är inte klokt!

ANNONS

NU-sjukvårdens direktör drar ner på utgifterna så det stämmer överens med idéer tydligen? Vart går dessa pengar som dras in på nedstängningar och indragningar av personal, med mera?

Jag vill se en revision av var alla pengar blivit av som "sparats in" på våra lasarett och neddragningen på anställda sköterskor och personal över huvud taget plus stängningar av olika avdelningar.

Där det visar, punkt för punkt hur mycket det sparats in för och vart dessa pengar gått till. Vi bor x antal folk i Västra Götalandsregionen (där flera län plockats ihop till ett större) och vi betalar skatt till denna region för att få ett fullgott skydd, då vi behöver ha hjälp på sjukhus och vårdcentraler.

Detta fungerar inte någonstans, så vart tar våra skattepengar vägen, de som ska vara till vården? Kom inte och säg att: "det är inte "öronmärkta pengar" som går till vården, utan de ska gå in i skatten till allt". Då får ni börja öronmärka alla skattepengar så de kommer till rätt ställe!

Sedan starten på VGR så har det bara varit tråkigheter där neddragningar och försämringar gjorts för folket, på både lasarett och vårdcentraler. Hur mycket kostar VGR oss skattebetalare varje månad/varje år?

ANNONS

Hur mycket kan vi spara in till vård och annat om vi tar bort VGR som bara ligger och kostar pengar och drar ner på alla viktiga saker som vård och omsorg? Som sagt, jag vill se en utförlig revision på VGR som punkt för punkt talar om vad de gör med dessa pengar de "sparar". Någon mer som undrar samma som mig?

Trött på VGR

LÄS MER:Läkare riktar skarp kritik mot nedstängning: ”Oacceptabelt”

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS