vårdbiträde omsorgen
Det ni gör, är att skrämma bort oss unga som som ska ta hand om er när ni behöver hemtjänst i framtiden? Hur rimmar det egentligen? menar signaturen. Bild: Erika Olofsson

Den unga personalen inom omsorgen skräms bort

Unga vårdbiträden och undersköterskor borde vara fulla med energi och hunger att vilja jobba i hemtjänst, men orken finns inte där längre, menar signaturen.

ANNONS
|

Som ung är det förskräckligt att se hur dålig arbetsmiljön är inom äldreomsorgen, det får mig att tvivla starkt på om jag vill fortsätta att jobba i äldreomsorgen även fast jag vet att det är bland de finaste jobben man kan ha.

Vi som är mellan 18-30 år är den generationen som om några år kommer att ta över mer och mer, men det går väl inte utan personal, Trollhättans stad? För det ni gör, är att skrämma bort oss unga som som ska ta hand om er när ni behöver hemtjänst i framtiden? Hur rimmar det egentligen?

Vi har chefer som är manipulativa, som inte kan stå för saker de säger och gör, och chefer som missbrukar sin makt. Chefer som tittar på instämplingar i våra appar och sedan jämför med våra digitala nycklar för att man inte litar på sin personal. Chefer som tror att de kan göra precis hur de vill, och behandla personalen hur som helst. Det tragiska är att de kommer undan med det, för när man tar upp det med deras chefer, verkar responsen försvinna ut i tomma intet.

ANNONS

Unga vårdbiträden och undersköterskor borde vara fulla med energi och hunger att vilja jobba i hemtjänst, men orken finns inte där längre. Arbetsscheman som skapar ångest, oro och en extrem trötthet är vardagsmat nu mera, Alldeles för många pjäser är med i spelet som inte har där att göra! Så extremt minutstyrda dagsscheman, och knappt någon återhämtning under dagarna.

Ni tror att ni vet vad vårdtagarna har för behov, faktum är att ni har ingen som helst koll på det. Senaste jag kollade så var det inte cheferna eller folket på kommunhuset som var ute och tog hand om vårdtagarna.

Trollhättans stad, vi ska väl vara ert ansikte utåt och prata gott om er som arbetsgivare? Då kan jag meddela att så fort jag hör någon nämna att de ska söka kommunalt jobb i hemtjänsten, så säger jag ”gör det inte”, för det är tillräckligt med personal som ni förstör sakta och säkert. Det räcker nu!

Respektfulla och tillmötesgående chefer som faktiskt befinner sig på arbetsplatsen under dagarna, bättre arbetsscheman, och lite uppskattning för vårt hårda arbete, är det verkligen för mycket begärt?

Ångestfylld hemtjänstpersonal

Svar direkt:

Jag beklagar verkligen att du upplever dig dåligt bemött. Vi värnar om allas arbetsmiljö och välkomnar saklig dialog. Det är viktigt att om man upplever olika typer av icke önskvärda förhållanden och känner att man inte kan ha en dialog med sin enhetschef som annars är det som är önskvärt, vänder sig till överordnad chef eller kommunens HR avdelning. Vi som arbetsgivare tar det på fullaste allvar, analyserar och omhändertar enligt våra rutiner i samverkan med fackliga företrädare och skyddsombud.

ANNONS

Maria Berntsson,

verksamhetschef för hemtjänsten i Trollhättans stad

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS