elsparkcyklar i Trollhättan
De som använder dessa fortskaffningsmedel är ungdomar med friska ben som skiter i var cyklarna hamnar när batteriet är tomt, menar En man som heter Ove.

Det är nedskräpning och förfulning av vår vackra stad

Hela elsparkcykelprojektet är ett experiment som ingen har koll på. Det ligger och står elsparkcyklar över hela stan, på de mest konstiga ställen, menar En man som heter Ove.

ANNONS
|

I Bohusläningen den 31januari kan man läsa ”Politikerna stoppar elsparkcyklar”. Det är den styrande majoriteten som sätter stopp med motiveringen bland annat ”Främjar hälsan”, vän av motion kan hålla med. Men de som behöver röra på sig, unga friska personer är ju de som susar fram och skapar oreda, trots Samhällsbyggnadsnämndens ambitioner att skärpa reglerna enligt TTELA den 28 december 2023.

På kommunens hemsida Trafik och Miljö, elsparkcyklar, finns en lång lista med olika färger där kriterierna är väldigt ambitiösa som ”Att köra på elsparkcyklar” att ”parkera” och regler i staden med begränsad maxhastighet på sex kilometer i timmen i centrala staden, skolgårdar, parkeringsytor, Spikön med mera.

ANNONS

Vidare ”Det finns platser där parkering kommer att vara förbjuden, ungefär samma som ovan. Platserna kommer att uppdateras löpande.” Av vem?

Hela elsparkcykelprojektet är ett experiment som ingen har koll på. Det ligger och står elsparkcyklar över hela stan, på de mest konstiga ställen utefter gång- och cykelvägarna och i parker. På Spikön har elsparkcykeln på bilden stått sedan november. De som använder dessa fortskaffningsmedel är ungdomar med friska ben som skiter i var cyklarna hamnar när batteriet är tomt.

Företaget som ska hämta in felparkerade cyklar byter batteri och lämnar kvar dem. Samtidigt kräver kommunen att vi medborgare ska anmäla felparkerade elsparkcyklar. Vi ska vara poliser åt polisen som eventuellt ska bötfälla Vart är vi på väg? Jag kallar det förfulning och nerskräpning i vår vackra stad.

En man som heter Ove

LÄS MER:Elsparkcyklar kvar i Trollhättan – men med tuffare regler

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS