Det gör mig ont att läsa din insändare om att vara lärare

Att maten inte räcker till eller att mjölken tar slut är olyckligt. Såklart ska våra elever få äta sig mätta! menar debattören.

ANNONS

Replik på ”Idag är inte detta en skola att längta till för våra elever”.

Det gör mig ont att läsa din insändare om hur du upplever att arbeta som lärare i Trollhättans stad. Att ha tjugofem elever i ett klassrum är inte något som avviker från resten av Sveriges skolor, men allt beror på hur gruppen ser ut och vilka olika behov som kan finnas i den specifika klassen. Det är rektorns ansvar, på varje skola, att avgöra klassernas storlekar och samtidigt ta hänsyn till de olika behov som kan finnas inom varje klass. Detsamma gäller för vikariebesättningen vid lärares frånvaro.

ANNONS

Jag kan bara besvara din insändare utifrån den budget som M, C och KD lade i kommunfullmäktige i december 2022. Vi ökade elevpengen med cirka tio procent, där det tidigare brukade vara en ökning på omkring tre procent. Denna ökning, skulle enligt oss, bland annat kunna gå till att kunna vara två lärare i klassrum där det krävs, mer läromedel och att sätta in resurser för de elever som kräver detta till exempel genom att ha mindre elevgrupper. Vi ökade också anslaget till elevhälsan med en miljon kronor för 2023 då vi vet att den psykiska ohälsan bland barn och ungdomar ökar.

Vad det gäller statsbidragen kan jag väl, precis som du, reagera på att de ändras hela tiden. Det statsbidrag man har ett år, finns inte kvar året efter, eller så kommer där ett nytt. Tyvärr är det den verklighet vi lever i och som politiker i en kommun styr man inte över de bidragen. Man kan bara önska att det i framtiden skapas statsbidrag som håller över tid, oavsett vilken majoritet som sitter i riksdagen.

Att maten inte räcker till eller att mjölken tar slut är olyckligt. Såklart ska våra elever få äta sig mätta! För att kompensera för de prisökningar som har varit och kommer framöver, har vi från våra partier räknat upp maten med nio miljoner, så det borde finnas både mat och mjölk till våra elever.

ANNONS

Avslutningsvis vill jag bara säga att vi i M, C och KD inte vill ha några sänkta krav på undervisningen för våra elever, tvärtom. Jag kan lova dig, att jag som ansvarig för utbildningsfrågor här lokalt, tillsammans med min grupp, kommer att göra allt vi kan för att du och dina kollegor ska få bättre förutsättningar att utföra ditt jobb och se varje elev växa. Vi vill, precis som du, att både våra lärare och elever ska längta till att få komma till skolan – varje dag!

Marie-Louise Coon, M

ordförande i utbildningsnämnden

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS