Andreas Nelin ger uttryck för grämelse att Moderaterna i Lilla Edet nu också samverkar med Kommunisterna i byn, menar skribenten.
Andreas Nelin ger uttryck för grämelse att Moderaterna i Lilla Edet nu också samverkar med Kommunisterna i byn, menar skribenten. Bild: Stefan Bennhage

Det politiska landskapet bjuder på många nya samverkansformer

Andreas Nelin ger uttryck för grämelse att Moderaterna i Lilla Edet nu också samverkar med Kommunisterna i byn, menar skribenten.

ANNONS
|

Andreas Nelin ger uttryck för grämelse att Moderaterna i Lilla Edet nu också samverkar med Kommunisterna i byn. Vad han avser är väl att Vänsterpartiet genom samverkan nu ingår i politiskt samarbete med S, M och C och skapat en stabil politisk majoritet, detta resulterade i en gemensam och ansvarsfull budget som röstades igen på Kommunfullmäktige den 21 juni.

Vad gäller taxor och avgifter så var det ett enigt fullmäktige som röstade igenom detta och jag hörde inte att du Andreas hade något annat förslag. Vad gäller de investeringar som ligger i närtid är det inga skrytbyggen, de utgår från de behov som finns. Jag var tydlig i Kommunfullmäktige att jag inte ser skattehöjning som ett framkomligt instrument för att lösa våra ekonomiska problem.

ANNONS

2024 kommer att vara ett mycket svårt år för kommuner och regioner, på grund av kraftigt ökade kostnader för pensioner. Du skriver Andreas att nu blir det ingen mjölk och indragna tjänster, detta kommer ju sektorerna att hantera då vi anger en rambudget och inte direkt är inne och petar i verksamheterna.

Jag förstår Andreas att du är besviken för att M lokalt inte gav sitt stöd till SD, men om du ville ha ut något av ditt politiska engagemang tror jag du vunnit på att stanna kvar i M. Vi är inte den enda kommunen som har en samverkan mellan S, M, C och V och det politiska landskapet bjuder på många nya samverkansformer. Som är exempel kan nämnas Degerfors där V och M bilda majoritet, de du Andreas. Från V är vi inställda på att arbeta för kommunens bästa och det tror vi den nya majoriteten kommer att klara bra.

Peter Spjuth, Vänsterpartiet

Lilla Edet

ANNONS