Var fjärde person i Trollhättan jobbar inte, var femte person försörjer sig inte själv och hälften av kvinnorna väljer att gå en omväg hem på kvällen, menar debattörer.
Var fjärde person i Trollhättan jobbar inte, var femte person försörjer sig inte själv och hälften av kvinnorna väljer att gå en omväg hem på kvällen, menar debattörer. Bild: STEFAN BENNHAGE

Du som traditionellt röstar på Socialdemokraterna i Trollhättan

Var fjärde person i Trollhättan jobbar inte, var femte person försörjer sig inte själv och hälften av kvinnorna väljer att gå en omväg hem på kvällen, menar debattörer.

ANNONS
|

Socialdemokraterna har tappat kontrollen över Trollhättan: Var fjärde person i Trollhättan jobbar inte, var femte person försörjer sig inte själv och hälften av kvinnorna väljer att gå en omväg hem på kvällen. Bilbränder och öppen droghandel har blivit vanliga inslag i Trollhättebornas vardag. Så här kan vi inte längre ha det. Efter 106 år av socialdemokratiskt misslyckande är det dags för förändring.

Moderaterna har granskat utvecklingen i Borlänge, Botkyrka, Södertälje, Trollhättan och Västerås. Resultaten är nattsvarta och vi undrar hur Socialdemokraterna har kunnat låta det gå så långt. Utöver det som nämnts ovan har Trollhättan utmaningar med skolan. En av fem elever går idag ut grundskolan utan att ha betyg för att komma in på gymnasieskolan. Så har det sett ut de senaste tio åren. Lovskola erbjuds först på högstadiet.

ANNONS

Vi vet att ni som oroar er över utvecklingen är många. Därför vänder vi oss direkt till dig som traditionellt röstat på Socialdemokraterna, men som precis som oss, tycker att Trollhättan går åt fel håll. Till dig vill vi säga att vi står inför ett ödesval. Det är Trollhättans framtid som står på spel. Därför uppmanar vi dig att ge Moderaterna chansen att leda kommunen och landet.

Medan Socialdemokraterna saknar politik, så är Moderaterna det parti som har svar på hur Trollhättans stora samhällsproblem ska lösas. För oss handlar det främst om: Arbetslinjen, brottsligheten och att skapa ett tryggt Trollhättan.

Arbetskraftsbristen är akut i Sverige och i Trollhättan Därför måste vi återupprätta arbetslinjen. Moderaterna vill också införa ett bidragstak, så att det lönar sig att gå från bidrag till arbete. När fler jobbar och betalar skatt får vi också mer pengar till välfärden.

Alla elever ska få goda förutsättningar för att gå ut grundskolan och gymnasiet med godkända betyg. På nationell nivå kommer Moderaterna att införa mer undervisningstid i svenska, engelska, matte och idrott. I Trollhättan kommer Moderaterna att ha två lärare i varje klassrum, ställa krav på lugn och ro och ordning i klassrummet och satsa på att stärka psykisk hälsa hos unga. Vi vill införa lovskola från grundskolan.

ANNONS

Alla i Trollhättan ska våga gå ut och inte behöva gå en omväg för att komma hem. Därför är våra löften att sätta upp kameror i centrala Trollhättan och på alla busshållplatser.

Situationen i Trollhättan är akut och vi har inte råd att vänta med att få ordning på Sverige. Därför vänder vi oss till dig som tidigare röstat på Socialdemokraterna. Tycker du att Sverige är på väg åt fel håll? Låna ut din röst till Moderaterna. Vi har styrkan, kraften och modet att lösa samhällsproblemen och leda Trollhättan in i framtiden.

Peter Eriksson,

kommunalrådskandidat, Moderaterna Trollhättan

Sofie Wiklund,

Tidigare ledarskribent Dala-Demokraten, rektor vid Brunnsviks Folkhögskola och politisk sekreterare åt Socialdemokraterna i Borlänge.

ANNONS