Vi vill bygga ut verksamheten på närsjukhusen, som ska kunna göra fler besök, operationer och kunna erbjuda digitala kontakter med sjukhusen, menar debattörer.
Vi vill bygga ut verksamheten på närsjukhusen, som ska kunna göra fler besök, operationer och kunna erbjuda digitala kontakter med sjukhusen, menar debattörer. Bild: Jörgen Björme

Ett närsjukhus ska inte fyllas med luft och fina ord

Vi vill bygga ut verksamheten på närsjukhusen, som ska kunna göra fler besök, operationer och kunna erbjuda digitala kontakter med sjukhusen, menar debattörer.

ANNONS

Det är många partier som nu lovar guld och gröna skogar om närsjukhusen. Tänk då på att det borgerliga styrets åtta år vid makten mest har inneburit nedmontering och osäkerhet om närsjukhusens framtid. Politikens uppgift är att säkerställa befolkningens behov av vård. Närsjukhusen i Strömstad, Bäckefors och Lysekil har kastats ut i kaos tack vare det moderatledda styrets vilja att behålla dem i privat regi. Vi lade tidigt förslag om att ta över sjukhusen i offentlig regi för att slippa utsätta befolkningen för marknadens nycker. Vi ville redan i våras skapa en separat sjukhusorganisation för att driva närsjukhusen i Fyrbodal, men fick tyvärr nej på detta. Nu riskerar Fyrbodalsborna att stå utan vård tack vare ideologisk blindhet.

ANNONS

Titta också på vad partierna föreslagit i sina budgetar – vi kan förvänta oss mer av samma om de vinner valet. Hos det moderatledda styret och Sverigedemokraterna kommer ni att hitta ett stort glapp mellan ord och pengar. Vårdkris och rekordhög inflation har de mött med att i sina budgetar ignorera både behov och kostnadsökningar. Det är en snålhetens politik byggd på nedskärningar. Det är inte lätt att fylla våra närsjukhus med verksamhet när det fattas pengar.

Vård människor behöver ofta ska de kunna få nära där de bor, på sin vårdcentral eller på ett närsjukhus. De som är allra sjukast eller mår allra sämst har extra stort behov av nära vård för att slippa onödigt långa resor. Vårdcentralerna måste få pengar för bättre tillgänglighet och för att kunna erbjuda hembesök och kontaktpersoner för de sjukaste. Vi vill bygga ut verksamheten på närsjukhusen, som ska kunna göra fler besök, operationer och kunna erbjuda digitala kontakter med sjukhusen.

Ett val handlar inte om vad du säger innan valdagen utan vad du gör mellan valen. Vi är det enda parti som vågar höja regionskatten, eftersom vi förstår att det behövs pengar för att kunna anställa mer vårdpersonal för att få bort vårdköerna, och ge befolkningen den vård de behöver. Om du vill ha ett närsjukhus fullt av verksamhet och en vårdcentral som tar hand om dig, då är det Vänsterpartiet du ska rösta på. Vi vågar gå före!

ANNONS

Carina Örgård (v),

regionrådskandidat och talesperson i hälso- och sjukvårdsfrågor

Fahimeh Nordborg (v),

kandidat till regionfullmäktige och talesperson i regionala utvecklingsfrågor

ANNONS