Om FCT ska ta nästa steg mot superettan är det dags att gå sin egen väg utan TFK och TIF under sina vingar, menar signaturen ”Lokalfotboll”.
Om FCT ska ta nästa steg mot superettan är det dags att gå sin egen väg utan TFK och TIF under sina vingar, menar signaturen ”Lokalfotboll”. Bild: Andreas Olsson

FCT måste bryta sig loss från TFK och TIF

Om FCT ska ta nästa steg mot superettan är det dags att gå sin egen väg utan TFK och TIF under sina vingar, menar signaturen ”Lokalfotboll”.

ANNONS
|

Krönikan i TTELA om ett division 1 lag och sedan hoppar vi ner till division 4 där tre lag finns är som alla förstår inte optimalt. Sagt det många gånger och envisas med att fortsätta ha åsikten att för att FCT ska ta nästa steg mot superettan är det dags att gå sin egen väg utan TFK och TIF under sina vingar för vad tillför TFK och TIF till FCT mer än att sköta kiosker och biljettkassan på matcherna?

Ser man på herrtruppen och u 19 truppen så är de inte överrepresenterade med spelare från TFK och TIF heller så hur är samarbetet mellan FCT, TFK och TIF? I normala fall ska väl moderklubbarna stå för spelare till a-laget, u19-laget? Man kan fråga sig varför TFK och TIF har egna a-lag? Grunden var att FCT skulle vara deras a-lag som man röstade fram 2000. Framgångarna har verkligen lyst med sin frånvaro också så hur jobbar denna trio framåt på fct styrelsemötena tro? Vad är viktigast för TFK och TIF ? Fyller de bara en stol på mötena och vad vill man med sina egna verksamheter?

ANNONS

Tittat på herrtruppen med sju spelare från Trollhättan av 23. TFK två stycken, HIS två stycken, IFK två stycken och en från TBIS. Kliver man ner till U19-laget så är det spännande att se fördelningen var spelarna kommer ifrån. Moderklubbarna TFK och TIF levererar fyra stycken och en spelare av 24. Mycket märkligt att inte fler hämtas från moderklubbarna. Varför är det så? HIS levererar sju, det är från samma område som TFK så de slåss säkert om samma spelare på ungdomssidan också. A-lagen spelar i division 4 och 5, kanske blir sammanslagning mellan de lagen framöver också? De har haft samarbete på dam och flicksidan. IFK har släppt fem spelare, Skoftebyn två stycken, TBIS två stycken, Sjuntorp en, VFK en, IFK Göteborg en.

Tror att det är för mycket olika sammanslagningar som skapat det usla facit som lokalfotbollen bevisar i Trollhättan. Sedan har vi problemet att det inte finns någon vinnarkultur heller för det är inte bara otur att det inte blir framgång – det brister i alla länkar och då är det omöjligt att nå framgång.

Division 1: FCT, Oddevold, Ljungskile, VIF. Division 2: Gauthiod, VFK. Division 3: Brålanda, IFK Uddevalla, Göta BK. Division 4: TFK, Skoftebyn, TBIS och Wargön. Division 5: IFK, TIF, Syrianska, Sjuntorp, Halvorstorp, Edet och Lödöse.

ANNONS

Vi bor cirka 60000 invånare här och som tur är så är det inte brist på människor utan brist på kvaliteten på spelare och ledare. Någonstans brister det och jag säger att FCT måste bryta sig loss från TFK i division 4 och TIF i division 5.

Lokalfotboll

ANNONS