Fick någon finsk ”kemisk blandning” på smörgåsen

Varför ska det sparas in på våra gamla som byggt upp Trollhättan? frågar sig skribenten.

ANNONS
|

Jag besökte en nära anhörig som bor på ett boende i Trollhättan och blev riktigt besviken när det visade sig att sparbetingen påbörjats. Tidigare har det serverats Bregott till smörgåsen, men nu när brickan från köket kom in på rummet blev jag besviken då någon ”kemisk blandning” från Finland hade ersatt Bregott?

Jag ställer mig frågande till politiken och omsorgsnämnden. Varför ska det sparas in på våra gamla som byggt upp Trollhättan? Ska vi inte värna om bönderna i Sverige? Vad ska ni spara på härnäst?

Besviken väljare (C)

Svar direkt:

Vi beklagar besvikelsen du känner över att det inte serverades Bregott till smörgåsen för din närstående, därför är det viktigt för oss att förklara varför det inte gjorde det. Det handlar inte om besparingar eller politik, utan om att vi följer Livsmedelsverkets rekommendationer (NNR) om att minska de mättade fetterna eftersom de inte är hälsosamma val för oss.

ANNONS

De rekommenderar att byta smörbaserade fetter till växtbaserade fetter som innehåller omättade fetter – och då gör vi det. Men, när det serveras maträtter då smör är ett självklart tillbehör, så gör vi naturligtvis det; exempelvis fiskpudding med smält smör.

Serviceförvaltningen, Trollhättans stad

Svar direkt:

Vi i omsorgsnämnden har inte tagit något beslut om att det ska sparas in gällande livsmedel ute på våra vård- och omsorgsboenden. Det är Servicefövaltningen som bestämmer vilka livsmedel som kan beställas ute på enheterna.

Det har vi inget att göra med. Men jag hoppas verkligen att Bregott fortsatt ska erbjudas på smörgåsen!

Vi har lagt tre miljoner i vår budget för att höja måltidsupplevelsen för våra äldre.

Annicka Johansson (M)

Ordförande i Omsorgsnämnden Trollhättans stad

ANNONS