Farten på bilar är högre än hastighetsbegränsningarna och sikten är dessutom dålig, menar skribenten.
Farten på bilar är högre än hastighetsbegränsningarna och sikten är dessutom dålig, menar skribenten. Bild: STEFAN BENNHAGE

Finns bättre lösningar som inte behöver kosta skjortan

Farten på bilar är högre än hastighetsbegränsningarna och sikten är dessutom dålig, menar skribenten.

ANNONS
|

Replik på ”Frågar ni snällt hos klubben får ni säkert låna broritning”.

Som förälder och boende på Hälltorp blir jag väldigt glad över att den föreslagna bygdevägen på del av Kungälvsvägen över stenbron stoppades i samhällsbyggnadsnämnden. Jag är enig med Åke Ljung om att det finns bättre lösningar som inte behöver kosta skjortan.

En bygdeväg så som förslaget låg hade riskerat att invagga gång- och cykeltrafikanter i en falsk trygghet på en riskabel vägsträcka. Farten på bilar är högre än hastighetsbegränsningarna och sikten är dessutom dålig, samtidigt som inga marginaler finns utanför vägbanan mellan broräcken, murar och berg.

ANNONS

Åke Ljung föreslår en fristående gång- och cykelbro istället, vilket jag tycker vore helt perfekt. En bra placering på en sådan bro hade varit i anslutning till den lilla vägen upp till "skorstenen" så att man får bort cyklister och fotgängare från Kungälvsvägen helt och hållet. Det är upplyftande att det finns idéer till bra lösningar, och jag hoppas att de letar sig in i samhällsbyggnadsnämnden också.

Max Björberg

ANNONS