Börja med att dra in så många flygplatser som möjligt, uttrycker insändaren.
Börja med att dra in så många flygplatser som möjligt, uttrycker insändaren. Bild: Håkon Mosvold Larsen

Finns mycket kvar att göra för miljön

Börja med att dra in så många flygplatser som möjligt, uttrycker insändaren.

ANNONS

Svar på: ”Ta bort köttet från tallriken”.

Jag håller med dig i mångt och mycket, när det gäller slöseriet på vår planet och att djuren missköts och misshandlas. Nu har det ju skyllts på dessa djur så länge, att det är deras fel att det ökar med så mycket utsläpp i luften av koldioxidutsläpp, eftersom de idisslar och då rapar och släpper ut koldioxid som går upp i atmosfären. (Från början skylldes det på att det var när de "pruttade" , som det släpptes ut koldioxid i atmosfären.) Då är frågan, vad görs med de andra djuren vi har och de vilda djuren, som idisslar? Släpper de ut mindre koldioxid?

ANNONS

Något som kan göras för att minska dessa utsläpp i atmosfären är ju att ta bort så mycket flygningar som möjligt! Dessa flygplan, som skitar ner så mycket mer än våra idisslande djur! Ni kan ju börja i Trollhättan med att dra in flyget där! Ni behöver faktiskt inte ha det, det går tåg till Stockholm och andra städer som folk pendlar till i sina jobb. Dessa flygplan som det betalas miljöskatt eller dylikt för, för att kompensera utsläppen, tror ni på allvar att luften blir bättre för att ni betalar en miljökompensation för att kunna använda flygplanen?

Börja med att dra in så många flygplatser som möjligt, i hela landet och använd flyget enbart som en absolut extra nödsituation, där folk kan räddas och typ skogsbränder släcks. Detta sparar in enorma utsläpp i atmosfären som gör luften och atmosfären så mycket bättre.

Semesterresor till andra länder eller inom landet, kan göras med tåg eller buss och sparar då in på en massa utsläpp. För att inte prata om våra fabriker som har utsläpp i sina skorstenar! Dessa skorstenar där det borde vara ett filter i som renar röken, innan den släpps ut.

Det finns en massa saker som ni, som sitter i dessa partier kan göra, om ni bara vill! Det hjälper inte med att chockhöja bensinen och sedan elen, (som egentligen inte behövts höjas, då vi i Sverige har så mycket el som vi kan klara oss på, utan höjning)

ANNONS

Men som sagt förut, Politikerföraktet sitter kvar.

ANNONS