Vård , sjukvård , NU-sjukvården , Näl ,  akuten ,
Före semestern i år informerade NU-sjukvården och akutmottagningen på Näl om att starta ett primärvårdsteam. Vad blev det av detta projekt? frågar sig signaturen Bara undrar. Bild: Stefan Bennhage

Finns primärvårdsteam på akuten på Näl numer?

Detta skulle kunna innebära att ett antal patienter per dygn skulle kunna få hjälp med att få vård på annan vårdnivå, menar signaturen Bara undrar.

ANNONS
|

Före semestern i år informerade NU-sjukvården och akutmottagningen på Näl om att starta ett primärvårdsteam på just akutmottagningen.

Detta skulle kunna innebära att ett antal patienter per dygn skulle kunna få hjälp med att få vård på annan vårdnivå och därmed inte belasta akutmottagningen. Vad blev det av detta projekt?

Bara undrar

Svar direkt:

Primärvårdsteamet har fungerar mycket bra under sommaren, de har tagit hand om cirka 15–18 patienter varje arbetspass och har givit akutmottagningen på Näl en bra avlastning. Målet med primärvårdsteamet var att hjälpa till med hantering av de patienter som söker sig till akuten, men som egentligen kan hanteras av vårdcentral eller jourcentral. Dessa patienter står vanligtvis för 10–15 procent av inflödet till akuten.

ANNONS

Primärvårdsteamet var en satsning för att avlasta akutmottagningen över sommaren. Anledningen till att satsningen fokuserar på just sommarperioden är på grund av det ökade flödet av patienter som semestrar utanför sin region. Dessa utomlänspatienter har ibland svårt att hitta rätt vårdcentral eller jourcentral och besöker därför akuten i stället. Nu i efterhand kommer resultatet att utvärderas för att se om samma satsning ska göras nästa sommar, men utanför denna period är primärvårdsteamet inte i tjänst på akutmottagningen.

Kevin Nirs

kommunikatör

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS