Trollhättan-Vänersborgs flygplats.
Mer turister är lika med pengar och att de som bor i Trollhättan eller runt flygplatsen skulle ha det lättare att åka utomlands, menar signaturen David, 14 år. Bild: STEFAN BENNHAGE

Flygplatsen behöver fler destinationer

Det som är bra om Trollhättan-Vänersborgs flygplats skulle ha fler destinationer är att Trollhättan och Vänersborg skulle få mer turister och affärsmän, menar signaturen David, 14 år.

ANNONS
|

Trollhättans flygplatshistoria sträcker sig till 1930-talet, då den användes som en flygbas för det svenska flygvapnet.

Det som är bra om Trollhättan-Vänersborgs flygplats skulle ha fler destinationer är att Trollhättan och Vänersborg skulle få mer turister och affärsmän. Mer turister är lika med pengar och att de som bor i Trollhättan eller runt flygplatsen skulle ha det lättare att åka utomlands.

Men det som är dåligt med att ha fler destinationer är att människor som bor i närheten av flygplatsen skulle höra flygplanen non-stop. Det andra är att om detta skulle hända är att man då skulle behöva bygga busshållplatser för att personer som landar eller ska åka kan kunna nå städerna och flygplatsen.

ANNONS

Men jag tycker ändå att fördelarna är högre än nackdelarna.

Så politiker, bygg en längre landningsbana som gör att större plan kan landa och en ny terminal så snabbt som möjligt, så ni kan få mer pengar.

David, 14 år

ANNONS