antidepressiva
Gör om och gör rätt, mina damer och herrar. Det är någonting som är ruttet inom psykiatrin och det stinker hela vägen till toppen, menar Rasmus Eriksson. Bild: FREDRIK PERSSON

Fokuserar på redan sjuka och gör inget förebyggande

Vårt system fungerar som bäst när du arbetar och betalar skatt. Därför ges läkemedel ut som första alternativ, menar Rasmus Eriksson.

ANNONS
|

Gör om och gör rätt, mina damer och herrar. Det är någonting som är ruttet inom psykiatrin och det stinker hela vägen till toppen. Jag blir förtvivlad över att se psykiatrin i sitt nuvarande tillstånd. Det finns ingen hjälp att få när våra politiker inte bidrar med några resurser. Vår nuvarande sjukvård fokuserar endast på redan sjuka patienter och utför därmed inget förebyggande arbete. En tro på att snabba lösningar gynnar samhället för oss mot en mental katastrof.

Vårt system fungerar som bäst när du arbetar och betalar skatt. Därför ges läkemedel ut som första alternativ. En snabb lösning som är mycket billigare än en terapeut. Du måste komma tillbaka till jobbet så fort som möjligt. För de som styr behöver dina pengar.

ANNONS

Var vaksam och på tårna inför dem som inte bryr sig om hur du mår. Din psykiska hälsa är ingen prioritet. Istället töms lokalerna på personal. Personalbrist och bristen på terapeutisk behandling gör att över en miljon svenskar äter antidepressiva läkemedel. En snabb lösning för en överbelastad psykiatri, gynnar företagen, men bidrar till att psykiska sjukdomar och stressrelaterade sjukdomar toppar listan över orsaker till sjukskrivning. Psykofarmaka är endast symtomlindrande och botar inga sjukdomar.

Prognosen ser dyster ut när allt fler och fler, yngre och yngre lider av psykisk ohälsa, men ingen gör någonting. Vi som enskilda individer har ingen makt att påverka. Jag hoppas att min text når ut till politikerna i regionen vars okunskap och idioti gör att allt för många lider i onödan. Ni som styr måste ta ert ansvar för kommande generationers hälsa, innan det är försent.

Rasmus Eriksson

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS