förskola föräldrar lämnar
Pedagogen som blev mamma menar att andra föräldrar ska gå ner i arbetstid (inte alla som kan) för att hens kollega inte kan hämta sitt barn i tid, menar signaturen ”Föräldern”. Bild: NTB

Föräldern har inte tre års högskoleutbildning som en pedagog har

Om din kollega ofta får arbeta övertid och pedagoger ofta är utbrända är det ett samtal ni behöver ha med er chef, kanske till och med kommunen, menar signaturen ”Föräldern”.

ANNONS

Replik på ”Till ”föräldern” som inte vill handla tillsammans med sitt barn”.

Eftersom ”Pedagogen som blev mamma” gjorde antagandet att jag personligen lämnar mitt barn på förskolan trots att jag inte arbetar vill jag förtydliga att så inte är fallet, bara att jag kan förstå varför andra gör det. Pedagogen som blev mamma menar att andra föräldrar ska gå ner i arbetstid (inte alla som kan) för att hens kollega inte kan hämta sitt barn i tid. Då undrar jag varför kollegan inte kan gå ner i arbetstid?

Om en förälder är schemalagd 7-16 och har sitt barn på förskolan samma tid, men sedan kompar ut vid 14 men låter barnet vara kvar till 16 gör inte förskolepedagogens arbetsdag längre, så pedagogen arbetar den tid som var planerad och hämtar sitt barn som planerat.

ANNONS

Om din kollega ofta får arbeta övertid och pedagoger ofta är utbrända är det ett samtal ni behöver ha med er chef, kanske till och med kommunen, om arbetsbelastning och arbetstider.

En treåring kanske inte blir piggare av att vara på förskolan längre, men att kunna åka direkt hem efter en lång dag på förskolan är att föredra än att åka ut till olika affärer efter en hyfsat lång dag på förskolan.

En förälder har troligtvis valt att bli förälder, men en förälder har inte fått tre års högskoleutbildning som en pedagog har.

Föräldern

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS