kärleksörten 5 Skoftebyn
Min morfar, Oskar Flink, byggde huset under storstrejken och jobbade på ”verkstan” (Nohab), uttrycker Margaretha Molius.

Förfallet av huset gör oss barnbarn riktigt ledsna

En renovering måste också innefatta att ett litet q-märkt hus får den vård som är nödvändig på insidan – inte enbart det synliga eftersatta ytliga, menar Margaretha Molius.

ANNONS
|

Huset, Kärleksörten 5 i Skoftebyn, Trollhättan, här avmålat, hur det såg ut när mina morföräldrar bodde i det. Efter ett antal år utan något underhåll, som redovisades för i TTELA blir vi barnbarn riktigt ledsna.

Även hyresgäster har ansvar när de får flytta in. En renovering måste också innefatta att ett litet q-märkt hus får den vård som är nödvändig på insidan – inte enbart det synliga eftersatta ytliga. Min morfar, Oskar Flink, byggde huset under storstrejken och jobbade på ”verkstan” (Nohab). Han fick TBC där, både han och fem av barnen dog, mormor fick en stroke och man tvingades sälja huset för en spottstyver då kriget bröt ut. Ingen vågade bo så nära ”verkstan” och kraftverket om det skulle kunna bli bombat.

ANNONS

Då det är ett område med mycket historia borde planerna för renovering omfatta återställande av ursprunglig användning. Det kan vara av värde rent historiskt hur arbetarna på Nohab hade ordnat det för sig. Det var flera familjer som bodde i huset. De flesta av de mindre husen i Skoftebyn har antingen rivits eller byggts om.

Margaretha Molius

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS